Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

A Secret Tour

Verdwijnen in een stad, dat zouden we soms allemaal wel willen, zeker in Rome. Eind augustus schreef ik al over de Chinese kunstenaar Liu Bolin, die dit verlangen vaak zeer letterlijk neemt en helemaal opgaat in zijn omgeving. Ik liet jullie toen foto’s zien van hoe Bolin zichzelf liet verdwijnen in onder andere het Teatro della Scala in Milaan en in de Venetiaanse Rialtobrug.

Bolin draagt echter meer plekken in Italië een warm hart toe. Hij verdween ook in Verona, Rome en Pompeii, om maar eens drie prachtplekken te noemen. In het Museo Hans Christian Andersen in Rome kun je nu al deze plekken tegelijk bezoeken tijdens de expositie A Secret Tour, waarin het resultaat van Bolins Italiaanse verdwijntrucs te zien is. Zo zie je hem opgaan in de Arena van Verona, en in de Ponte di Castelvecchio in dezelfde stad, maar ook in een kunstboekhandel en een bibliotheek. Kijk maar!

De tentoonstellingsposter is gemaakt in Pompeii, waar Bolin opging in een van de oude muurschilderingen. De Chinese kunstenaar was echter zo gefascineerd door deze oude stad, dat het daar niet bij bleef. Hij verdween ook in de Tempel van Apollo, de Via della Fortuna en de Villa dei Misteri:

Uiteraard ontbreekt ook Rome zelf niet, waar Bolin zich onder andere verstopt in de Engelenburcht en in Galleria Borghese:

Ook genieten van Bolins verdwijntrucs? De expositie A Secret Tour is nog tot en met 11 november te zien in het Museo Hans Christian Andersen. De toegang is gratis.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *