Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Hiding in Italy

Milaan is, net als veel andere Italiaanse steden, zo mooi dat je er soms wel gewoon in zou willen verdwijnen, zou willen opgaan in de stenen van de stad, in de prachtige palazzi en in de verleidelijke vergezichten.

Kunstenaar Liu Bolin, afkomstig uit Beijing, neemt dit gevoel nogal letterlijk en laat zichzelf ‘verdwijnen’ in bekende monumenten en settings. Hij speelt verstoppertje met de toeschouwer, door zichzelf zo te beschilderen dat hij helemaal een wordt met de achtergrond. Dat levert ongelooflijke plaatjes op, waarbij je soms twee keer met je ogen moet knipperen om Bolins contouren te zien. Kijk maar eens naar de foto’s van Bolin, overigens ook wel ‘de onzichtbare man’ of ‘de kameleon’ genoemd, die in 2010 werden gemaakt voor de serie Hiding in Italy:

 

 Voor deze serie ging hij zoals je kunt zien onder andere op in de Duomo van Milaan en in het Teatro della Scala. Hij reisde voor Hiding in Italy ook naar Venetië, waar hij zichzelf liet verdwijnen op het Piazza San Marco en bij de Rialtobrug.

Het filmpje dat je via deze link kunt bekijken, geeft een prachtig beeld van hoe Bolin te werk gaat en hoe minutieus het schilderen gebeurt. Want alleen als alle details kloppen, kan Bolin verstoppertje spelen met de kijker en verdwijnen in de mooiste Italiaanse steden…

Ik treed in Bolins voetsporen en verdwijn nog even in Venetië, waar ik eerder deze maand al even was. Niet letterlijk uiteraard; mijn blonde verschijning zal wat meer aandacht trekken dan de verdwijntruc van Bolin. Al zou ik heel graag helemaal op willen gaan in de eerste Venetiaanse setting waarvan ik jullie morgenochtend verslag doe. Tot dan!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Prachtig! En zeggen dat mijn zusje vandaag in deze prachtige stad aan een 4 daagse ontdekkingstocht begint…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *