Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Basilicata – ongerept paradijs in Zuid-Italië

‘Velden, wijngaarden en prachtige uitzichten. Hier zie je de aarde zoals ze bedoeld is,’ aldus de beroemde filmregisseur Francis Ford Coppola. En nee, hij heeft het niet over Toscane of over Piemonte, maar over Basilicata, misschien wel de meest onderbelichte regio van Italië. Onterecht, want de streek in de welving van de Italiaanse laars biedt veel moois, zowel voor liefhebbers van natuur als voor cultuurliefhebbers.

Basilicata is eigenlijk zowel binnen als buiten Italië maar om één plek echt bekend: Matera, de betoverende stad van de sassi, de eeuwenoude rotswoningen die ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Terwijl een steeds groter aantal toeristen Matera ontdekt, maakt de stad zich op voor nóg meer bezoekers. Matera is namelijk uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad 2019. Geen overbodige luxe, want de stad kan wel wat extra middelen voor onderhoud en restauratie gebruiken.

Minder beroemd, maar bij ons zeker zo geliefd, is het paradijselijke Maratea, Basilicata’s parel aan zee. Maar de ongerepte regio heeft nog veel meer hoogtepunten te bieden. Zo kun je er letterlijk van het ene naar het andere authentieke bergdorpje vliegen, zijn er talloze pittoreske plaatsjes te ontdekken waar je de eerste toerist lijkt te zijn en drink je er heerlijke wijn van vruchtbare vulkanische grond.

Ondanks deze (en nog veel meer) prachtige plekken die Basilicata te bieden heeft, is de regio lange tijd onderbelicht gebleven. Langzamerhand komt daar verandering in en trekt Basilicata meer toeristen. Laten we hopen dat dat niet ten koste gaat van de authenticiteit en ongereptheid van dit prachtige stukje Italië, dat we in deze Special voor jullie onthullen. Buon viaggio!

Bestel Basilicata – ongerept paradijs in Zuid-Italië voor € 6,95

meer pagina’s uit de Special bekijk je via deze link

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *