Italië dichtbij

Bestel je eigen pizza van chocolade!

Het was op een lange, beetje saaie, regenachtige middag op kantoor in Amsterdam (die combinatie komt gelukkig niet heel vaak voor) dat er een mailtje van een vriendin in mijn inbox verscheen, met een heerlijke tip die me direct nieuwsgierig maken. Ze had gehoord over een website waar je pizza’s van chocolade zou kunnen bestellen – was dat geen leuk idee voor mijn blog? Dat was het zeker, dus ik zette een kopje espresso en ging direct even grasduinen. De website is een ware feestwinkel voor liefhebbers van chocolade (en wie is daar nu niet dol op?). De eerste keuze …

Lees meer »

To Rome with Love – een schitterende ode aan Rome van Woody Allen

De langverwachte nieuwe film van Woody Allen, To Rome with Love, met in de hoofdrol niemand minder dan de Eeuwige Stad, heeft stevige kritieken te verduren gekregen. Het verhaal is inderdaad ook flinterdun, maar de prachtige beelden van Rome en de heerlijke muziek maken alles goed. Wie To Rome with Love kijkt, raakt met elk beeld verliefder op de stad Rome en op haar monumenten, haar inwoners, haar kleurrijke verschijning, haar schilderachtige doorkijkjes en panorama’s. Ik zal niet al te veel verklappen van het verloop van het verhaal – voor degenen die de film nog willen gaan zien – maar wel …

Lees meer »

Impardonnables – Venetië als filmdecor

Venetië is sinds een paar dagen het decor voor het jaarlijkse filmfestival. Filmsterren varen af en aan en vereren de ene na de andere première met hun aanwezigheid. Filmliefhebbers kijken gespannen naar welke pareltjes er dit jaar vertoond worden en verheugen zich op de prijzenregen. Wij zijn er helaas niet bij, maar we zetten vandaag op Ciao tutti wel de filmstad Venetië in het zonnetje, met de film Impardonnables. Deze Franse film van André Téchiné kent volop Venetiaanse settings. De film opent met een scene waarin de schrijver Francis op een persconferentie niemand minder dan Schopenhauer citeert: ‘Zoals ik hier …

Lees meer »

Roberto Gelato in Utrecht: ‘Ik eet zes bolletjes ijs per dag!’

Ja, je leest het goed! Zes bolletjes ijs is dagelijkse kost voor Roberto Coletti, eigenaar van Roberto Gelato in Utrecht. En ondanks het feit dat hij de keuze heeft uit een hele vitrine vol met de lekkerste smaken, kiest Roberto toch altijd weer voor chocolade en variegato amarena (yoghurtijs met amarena-kersen). Die vindt hij nu eenmaal het lekkerst. ‘IJs verveelt nooit,’ zo vertelt Roberto terwijl we op de ijshoornstoeltjes voor zijn ijssalon een ijsje eten. Hij dus een bolletje chocolade en een bolletje variegato amarena, ik een bolletje yoghurt en een bolletje bloedsinaasappel. ‘IJs is voor mij dan ook niets …

Lees meer »