Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Duik in Het grote Bosatlas puzzelboek van Denksport!

Houd je van puzzelen, reizen en kaartlezen? Dan hebben we het perfecte tijdverdrijf voor je gevonden: kaartpuzzelen, met het nieuwe Het grote Bosatlas puzzelboek van Denksport.

Zoals veel lezers wellicht weten, begon Saskia haar carrière bij Denksport. Eerst met het controleren van de afbreekstreepjes in kruiswoordraadselomschrijvingen, later met het bedenken van cryptogrammen en het maken van sudoku’s.

Saskia: ‘Het was een bijzonder leuke tijd, op de puzzelredactie in Amsterdam. Je werd creatief uitgedaagd, de woordgrappen vlogen je om de oren en er heerste een groot saamhorigheidsgevoel tussen de redacteuren onderling. Zo’n puzzelboekje, met name met de echt creatieve taalpuzzels en quizzen, maakten we echt samen.

Dat teamgevoel blijkt uit het feit dat Carola en Tim, twee van mijn toenmalige Denksportcollega’s, nog regelmatig voor Ciao tutti op pad gaan voor mooie reportages.

Ook de passie voor het maken van puzzels is nog altijd aanwezig. Zo maakte ik een fotopuzzeltour toen we in februari van dit jaar met het hele team in Rome waren en bedacht ik, nu we even niet kunnen reizen, een lijn puzzelboekjes voor Ciao tutti (die vind je hier), met onder meer Rome en Toscane in de hoofdrol.

Ook Denksport bedacht iets nieuws. Dankzij een tip van Tim dook ik in Het grote Bosatlas puzzelboek, met bijna honderdvijftig pagina’s vol landkaarten, plattegronden en bijbehorende puzzels.

Vanuit je luie stoel maak je een topografische trektocht, van het noorden van Nederland naar Zuid-Limburg, van Italië naar Japan. Ook reis je terug in de tijd, naar het Nederland van de negentiende en twintigste eeuw.

Het puzzelboek is samengesteld door Tjeerd Tichelaar en Peter Vroege, die allebei al jarenlang betrokken zijn bij de Bosatlas. Hun liefde voor cartografie blijkt uit elke zorgvuldig samengestelde puzzel, waarbij je de meeste antwoorden op de kaart terug kunt vinden maar af en toe ook in je geheugen moet graven en je gedachten op een creatieve manier moet laten kronkelen.’

Een rondje Nederland
Door in Het grote Bosatlas puzzelboek te duiken, leer je ook Nederland beter kennen. Zo breek je je hoofd over de betekenis van plaatsnamen. Wat is de verklaring van de dorpsnaam Doodstil of van Paterswolde? Zouden deze Italiaanse plaatsen in Nederland er ook in voorkomen?

Het tweede deel is gewijd aan Nederland waterland, een connotatie waar we in Italië goed om bekend staan. Je duikt in oude kaarten van onder meer het IJ in Amsterdam en de haven van Rotterdam.

Een reis om de wereld
Daarna is het tijd voor een wereldreis in vijftien puzzels. Natuurlijk is Italië een van de vijftien bestemmingen. Ook kom je de laars tegen in de culinaire topografiepuzzel, waarbij je plaatsen en streken moet verbinden met delicatessen en wijn.

Een reis terug in de tijd
In het vierde en laatste deel reis je terug in de tijd, onder meer naar het Schiphol van 1931. Toen al een van de drukste vliegvelden van Europa. Ook komt nog een mooi historisch stukje Maastricht aan bod.

Het grote Bosatlas puzzelboek van Denksport kost € 14,99 en is te koop bij de (kantoor)boekhandel, Ako, Bruna, Primera en The Read Shop of online via bol.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *