Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De mooiste herinnering aan je reis naar Italië

Mis je Italië ook zo? Gelukkig hebben we tijdens deze lange winteravonden meer dan genoeg tijd om terug te denken alle onvergetelijke herinneringen, scrollend door je foto’s die alle heerlijke momenten weer tot leven wekken.

Er zijn allerlei manieren om meer te doen met deze foto’s, zodat ze vaker een glimlach op je gezicht kunnen toveren. Zo kun je een kort filmpje van je foto’s maken om de gelukzalige vakantiemomenten achter elkaar te beleven. Minstens zo mooi zijn een echt papieren fotoboek, een foto(collage) aan de muur of een echt vakantiedagboek, met naast foto’s ook tekeningen, plattegronden, tickets, bonnetjes, verhalen en alles wat je maar aan het papier wil toevertrouwen.

Foto aan de wand

Een foto van je reis naar Italië aan de wand is geweldig leuk om een zichtbare herinnering te creëren. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld één specifieke foto uitkiezen, maar ook meerdere foto’s combineren. Zo kun je onder meer bij Albelli op verschillende manieren je foto omtoveren tot wanddecoratie.

Het is ook leuk om verschillende fotolijstjes te kopen en die met elkaar te combineren door ze naast en onder elkaar op de muur te hangen. Als je zo de wand van je werkkamer bekleedt, zit je de komende weken heerlijk in Italië als je thuis aan het werk bent.

Maak een kist vol herinneringen

Een reis naar Italië is natuurlijk meer dan alleen het maken van foto’s. Je doet indrukken op, ruikt de natuur of heerlijke gerechten, hoort geluiden die je niet gewend bent en ziet van alles. Ook kom je soms voorwerpen tegen die tot de verbeelding spreken, zoals een mooie schelp van het strand, een kleine steen die een fraaie kleur heeft of een origineel souvenir.

Deze spulletjes kun je samen met je foto’s op een speciale manier bewaren bijvoorbeeld in een mooie papieren doos, een blik of een houten kistje (nóg mooier als je die ook in Italiaanse stijl versiert).

Creëer een vakantiedagboek

Wat ook leuk is en je herinneringen aan je vakantie naar Italië tastbaar maakt? Een vakantiedagboek, waarin je foto’s plakt en verhalen schrijft. Dat is natuurlijk ook een goed idee voor de volgende vakantie, als je in Italië bent en het verhaal direct opschrijft omdat je dan nog in het moment zit.

Maar ook aan de hand van je foto’s en herinneringen kun je zo’n vakantiedagboek goed vullen en tegelijkertijd lekker wegdromen. Denk ook aan stickers, tekeningen, toegangskaarten, bonnetjes en menukaarten om van je reis naar Italië een onvergetelijke en tastbare herinnering te maken.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *