Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vier je Italiaanse bruiloft in Nederland!

Droom je van een Italiaanse bruiloft (met alle gasten aan lange tafels in een olijfboomgaard bijvoorbeeld) maar kun je praktisch gezien niet zo ver weg (vanwege de hoeveelheid gasten, de kosten of wellicht de taalbarrière)?

Gooi je Italiaanse droom dan niet meteen overboord, want dankzij Nienke Burgerman van A taste of Italy Weddings kun je ook in Nederland genieten van een Italiaanse bruiloft, waarbij je echt het gevoel hebt in Italië in het huwelijksbootje te stappen.

Nienke: ‘Na mijn eigen Toscaanse bruiloft – waar ik nog bijna dagelijks met een grote glimlach aan terugdenk – ontdekte ik dat veel aanstaande bruidsparen dromen van een huwelijksweekend in Italië. Vaak houdt een uitgebreid gastenlijst, de financiële situatie of het opzien tegen veel geregel in een andere taal hen tegen. Steeds vaker dacht ik: zou het niet mogelijk zijn om een Italiaanse bruiloft te beleven in Nederland?

Nederland kent immers ook genoeg mooie plekken waar je het Italiëgevoel ervaart. Denk bijvoorbeeld aan de heuvels in Zuid-Limburg, die dankzij hun glooiende vorm en wijngaarden op veel plaatsen Toscaans aandoen. Ook de Posbank bij Arnhem voelt als een stukje Toscane. En wat te denken van Friesland, met de kronkelende weggetjes door de groene velden en de prachtige meren?’

Wat heb je nodig om Italiaanse sfeer te creëren in Nederland?
Wat maakt een bruiloft nu tot een matrimonio all’italiano? Nienke: ‘Allereerst natuurlijk de heerlijke keuken van Italië! Wij werken samen met een aantal goede leveranciers die koken met de beste ingrediënten.

Daarnaast zijn er een aantal la dolce vita-locaties die beschikken over een goede chef-kok die Italiaanse gerechten, bereid met verse producten uit Italië, op tafel zet.

Wil je graag lange, mooi gedekte tafels in Italiaanse stijl? Een aperitivo in de wijngaard? Een gelato-kar waar je je gasten trakteert op een heerlijk ijsje na afloop van het diner of op een warme dag als tussendoortje? Een heuse koffie-Ape om te proeven dat Italianen zo goed zijn in cappuccino’s en espresso’s maken of juist een proseccobar op wielen waar je na afloop van de ceremonie proost op geluk en gezondheid? Alles is mogelijk en niets is ons teveel.

Niet onbelangrijk is een schitterende locatie, tussen wijn- of boomgaarden of misschien wel tussen de maïsvelden… Nog niet zo lang geleden hebben we voor een bruidspaar een pad gemaaid tussen de maïs door en daar een prachtig gedekte lange tafel tussen gezet, met het mooiste servies geheel in Italiaanse stijl. Dat was echt een magische plek; het leverde zulke mooie plaatjes op…

A taste of Italy Weddings werkt ook met muzikanten die zorgen voor een Italiaanse muzikale omlijsting. Met nummers als Volare en Marina begeleid met een akoestische gitaar en meerstemmig gezang veroveren ze je hart. Ook niet Italiaanse muziek gespeeld of gezongen mét Italiaanse passie is zoveel mooier en spreekt meer tot de verbeelding.

De perfecte beleving zit in al deze details en dat is waar we je dan ook graag bij helpen. Ook als het gaat om de styling. Wat jouw dag zo uniek maakt, zijn al die Italiaanse invloeden waardoor je Italië echt naar Nederland haalt en waarmee je je gasten verrast.’

A taste of Itay Weddings
A taste of Italy Weddings is weddingplanner en eventbureau ineen. Nienke ontzorgt en organiseert samen met het bruidspaar een dag of misschien zelfs een weekend in Italiaanse stijl, naar dan gewoon in Nederland.

Nienke: ‘Door onze expertise en het grote netwerk dat we hebben opgebouwd, bestaande uit leveranciers die allemaal dezelfde passie delen voor Italië, kunnen wij deze unieke Italiaanse bruiloft helemaal in stijl organiseren.

Omdat wij voor de bruidsparen al veel hebben uitgezocht en beschikken over de mooiste en meest idyllische locaties, zijn we onderscheidend als het gaat om het la dolce vita-concept voor je Italiaanse bruiloft dicht(er) bij huis.

Of je nu een rustieke Toscaanse bruiloft voor ogen hebt of liever een luxe huwelijk, samen zoeken we naar de Italiaanse stijl of Italiaanse invloeden die het beste passen bij jouw wensen.

Mede dankzij de warme zomers in Nederland bieden we zo een goed en duurzaam alternatief voor een bruiloft in Italië. Via de website van A taste of Italy Weddings kun je alvast inspiratie opdoen!’

Ben je enthousiast geworden of wil je graag meer informatie over een Italiaanse bruiloft in Nederland, neem dan gerust contact op met Nienke via info@atasteofitalyweddings.nl om jouw wensen voor een onvergetelijke bruiloft te bespreken.

foto’s: A taste of Italy Weddings

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *