Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Christo – Walking on Water – nu in de bioscoop!

Op 23 mei gaat de documentaire Christo – Walking on Water in première, een onnavolgbare reis naar Christo’s bijzondere, soms zelfs absurde, wereld. De film vertelt het verhaal van de Floating Piers, een drijvend kunstwerk dat de Bulgaarse kunstenaar Christo in 2016 realiseerde in het Lago d’Iseo.

Precies tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit Christo om het kunstwerk te realiseren dat zij samen voor ogen hadden: een drijvende pier. Om dit gigantische drijvende kunstwerk tot stand te brengen, worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur.

Christo gaf de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. Er is deels gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s.

Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, raak je niet alleen onder de indruk van zijn creativiteit maar ook en vooral van zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. Hij is een charmante, energieke kunstenaar, hetgeen prachtig spreekt uit de documentaire.

Vanaf 23 mei is Christo – Walking on Water te zien bij onder meer Filmhuis Alkmaar, Lieve Vrouw in Amersfoort, Cinecenter in Amsterdam, De Balie in Amsterdam. EYE in Amsterdam, Rialto in Amsterdam, Studio/K in Amsterdam, Gigant in Apeldoorn, Focus in Arnhem, de Verkadefabriek in Den Bosch, Filmhuis Den Haag, Filmhuis de Keizer in Deventer, Lab-1 in Eindhoven, Natlab in Eindhoven, Cinema Enkhuizen, de Filmschuur in Haarlem, Filmtheater Hilversum, Cinema Oostereiland in Hoorn, Lumière Cinema in Maastricht, LUX in Nijmegen, LantarenVenster in Rotterdam, De Domijnen in Sittard, Cinecitta in Tilburg (eenmalig op dinsdag 28 mei), Louis Hartlooper Complex in Utrecht en het Fraterhuis in Zwolle.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

 1. Hi Saskia,
  Wat een heerlijke inspiratie bron is je nieuwsbrief!
  Complimenten.
  Als ik ooit iets kan toevoegen; ik woon in Amsterdam en in Le Marche.

  Hartelijke groet,

  Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *