Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De oortjes van Mamma Giulia

Terwijl we nog een beetje nahijgen van de pizzica verzamelen we ons in de keuken van Masseria Provenzani. Mamma Giulia wacht al op ons aan het hoofd van de grote houten tafel, waar bergjes bloem omgetoverd moeten worden tot pasta. En niet zomaar pasta, nee, Mamma Giulia leert ons vanmiddag orecchiette maken.

kookworkshop-Puglia (1)foto: Aniek Rooderkerken

Mamma Giulia is een vrouw van weinig woorden, maar haar handen wijzen ons kordaat de weg. Al snel verandert de bloem in een stevig pastadeeg, dat we vervolgens door middel van een soepele draaibeweging met een licht gekarteld mes en de hulp van onze duimen omtoveren tot orecchiette.

kookworkshop-Puglia (5) kookworkshop-Puglia (6) kookworkshop-Puglia (7)

Deze ‘oortjes’ zijn de typische pastavorm van Puglia. De eerste orecchiette die uit onze handen komen zijn licht misvormd, maar na een stuk of vijf oortjes hebben we de smaak te pakken. Mamma Giulia steekt hier en daar een helpende hand toe, maar knikt uiteindelijk tevreden als ze onze orecchiette keurt.

kookworkshop-Puglia (3) kookworkshop-Puglia (4) kookworkshop-Puglia (8)foto: Aniek Rooderkerken

We mogen hopelijk nog een keer terugkomen in haar keuken. Er is nu namelijk geen tijd voor het koken en proeven van de orecchiette, want er wacht ons een wijnproeverij. Alle orecchiette zijn dus voor Mamma Giulia zelf. Of zou ze nog even snel haar eigen oortjes maken?

kookworkshop-Puglia (2)

Koken met la mamma
Wil jij ook genieten van alle lekkers uit de keuken van Puglia? Ga dan samen met Yltour en Nostra Passione op ontdekkingstocht door de regio. In vijf dagen ontdek je net als wij de pareltjes van de Salento, met volop mogelijkheid om te proeven van alle lokale specialiteiten. Klik hier voor de details van deze verrukkelijke viaggio!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *