Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Sneak preview: twee nieuwe boeken met Rome in de hoofdrol

Ciao tutti! Fijn nieuws voor iedereen die niet genoeg krijgt van Rome, want in april 2017 komen er twee nieuwe Rome-boeken uit. Zowel Saskia als Willemijn zijn momenteel druk bezig met schrijven, onderzoek doen, proeven, bijschaven en nog meer bijschaven. Het resultaat van dat alles kun je in het voorjaar van 2017 zien en lezen!

mijn-rome-cover

Mijn Rome
Saskia werkt op dit moment in Rome aan een persoonlijke Romegids, met veel fijne tips, unieke adresjes, net even anders dan anders bezienswaardigheden en adresjes waar ook locals graag komen.

Saskia: ‘De bekende bezienswaardigheden laat ik zo veel mogelijk links liggen. In plaats van het Colosseum neem ik je mee naar de wijk waar vroeger de gladiatoren, hoeren en zigeuners woonden (en waar de jonge Caesar zelfs even zou hebben gewoond om te laten zien dat hij deel uitmaakte van het gewone volk), waar nu een mix van boetieks, restaurants en wijnbarretjes te vinden is.

rione-Monti-RomeMonti-Rome-shoppen-eten (3)Monti-Rome-shoppen-eten (28)

Ik laat je proeven van de Romeinse keuken, van een maritozzo bij het ontbijt tot romige cacio e pepe als lunch, van authentieke gerechten uit het voormalige getto (zoals de gefrituurde artisjokken) tot cocktails in een voormalig klooster. We staan stil bij marmeren bordjes en beschilderde muren, bij kleurrijke mercati en klaterende neuzen, bij scherven en straataltaartjes, bij gebroken harten en verborgen dieren.’

Er-marmoraro-Via-Margutta-Rome (17)artisjokken-markt-Testaccio-Rome (2) Enzo-Lina-Testaccio-kaas-markt (1)

Mijn Rome wordt een ontdekkingsgids waarmee je je de stad eigen maakt, met Saskia als persoonlijke gids door het Rome van toen maar vooral ook het Rome van nu, dat de historie prachtig verweeft in het huidige straatbeeld en het moderne dolce vita.

Roma-Spogliata-Trastevere-Rome

De opvolger
Willemijn is voor haar nieuwe boek weer in de geschiedenis van Rome gedoken (net als voor het vorig jaar verschenen Via Roma). Dit keer schetst ze een portret van keizer Tiberius, die drieëntwintig jaar lang over Rome regeerde, van 14 tot 37.

de-opvolger-willemijn-van-dijk

Willemijn maakt je ooggetuige van het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die nog een halve eeuw over Rome zal heersen.

Ondanks zijn unieke positie in de geschiedenis van het Romeinse rijk heeft Tiberius altijd aan de zijlijn van de historische belangstelling gestaan. Hij was de tweede keizer van Rome, de opvolger van de legendarische Augustus, en tegelijk de eerste man in de geschiedenis die de macht over het Romeinse rijk – dat reikte van het noorden van Afrika tot de zuidelijke Nederlanden en van Spanje tot aan Syrië – erfde. Daarmee consolideerde hij de nieuwe staatsvorm die zijn adoptievader stichtte: het keizerschap. Een succesverhaal dat nog eeuwen zou voortduren…

boeken-rome-ciao-tutti-voorjaar-2017

Zowel Mijn Rome als De opvolger verschijnen in april 2017. Uiteraard houden we jullie op de hoogte en geven we een seintje zodra je de boeken (al dan niet voorzien van een persoonlijke boodschap) kunt bestellen. Maar komende weken eerst nog even aan het werk!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *