Home » Boeken: Lezen over Italië » Historicus Adrian Goldsworthy over Pax Romana
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Historicus Adrian Goldsworthy over Pax Romana

Naar aanleiding van de verschijning van de Nederlandse vertaling van zijn boek Pax Romana, op 25 april, komt de Britse historicus Adrian Goldsworthy naar Nederland.

Op vrijdag 28 april a.s. geeft Goldsworthy een lezing over de vermaarde Pax Romana in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De lezing begint om 20.00 uur (ontvangst 19.30 uur), na afloop zal Goldsworthy signeren. Klik hier voor informatie en reserveringen.

Op zaterdag 29 april is Goldsworthy om 14.00 uur te gast bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam, waar zijn boek Pax Romana feestelijk gepresenteerd wordt. Goldsworthy zal hier ook signeren.

Pax Romana
De Pax Romana is een opzienbarend lange periode van vrede en stabiliteit in het Romeinse rijk. In het epos Pax Romana laat Goldsworthy zien hoe Rome de vrede handhaafde. Hij beschrijft in een meeslepend en rijk geïllustreerd verhaal, dat bijna leest als een roman, hoe de Romeinen dit voor elkaar kregen.

Hij vertelt hoe ze kleine opstanden neersloegen voor die konden ontaarden in een echte revolutie; hoe ze de overwonnenen het gevoel gaven dat ze onderdeel van het rijk waren; dat Rome welvaart en voorspoed betekende zodat het verzet relatief snel wegebde. Collaboratie en zelfs enthousiaste aansluiting was schering en inslag en door de sluwheid van de legioenen, diplomaten en prefecten werd de Pax Romana overal ingevoerd.

Adrian Goldsworthy
Adrian Goldsworthy (1969) promoveerde in klassieke geschiedenis aan de Universiteit van Oxford, met een specialisatie in de Romeinse geschiedenis. Naast Pax Romana schreef hij onder meer Augustus, Caesar, De val van Rome en De Romeinse Legioenen.

Pax Romana | Adrian Goldsworthy | ISBN 9789401909921 | € 34,99 | Omniboek | bestel Pax Romana via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *