Home » Reizen door Italië » Wakker worden in de sneeuw
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Wakker worden in de sneeuw

Grand-Hotel-Sestriere-5

Met dit uitzicht werden we gisteren en vanochtend wakker. Niet verkeerd toch?

Zodra we de gordijnen openschuiven, schittert de sneeuw ons tegemoet. Zelfs in de schemering lijkt de enorme witte massa het hotel in een flonkerend licht te zetten. We logeren deze dagen in Grand Hotel Sestriere, op 2035 meter hoogte.

Grand-Hotel-Sestriere Grand-Hotel-Sestriere-2

De familie Novara runt dit hotel van Olympisch formaat, met uitzicht op de verschillende skipistes van Val Chisone en Valle di Susa. Naast het magnifieke uitzicht is ook de wijnkelder indrukwekkend, met maar liefst 2000 verschillende etiketten.

Voor na het skiën (of voor niet-skiërs) is er een wellnesscentrum met onder andere vinoterapia (waarbij je baadt in wijn en gemasseerd wordt met een mengsel van druivenpitjes). Voor de deur vind je een openluchtzwembad. Nu te koud, maar ’s zomers heerlijk om na een lange wandeling door de bergen een frisse duik te nemen.

Nu stap je van het hotel zo de sneeuw in – en maak je vanaf je balkon de meest schitterende foto’s van de sneeuw in al zijn facetten. Nooit geweten dat ‘witte’ sneeuw zo mooi kan kleuren onder invloed van de zon!

Grand-Hotel-Sestriere-3 Grand-Hotel-Sestriere-4

Vanavond wordt het nog bijzonderder, dan gaan we voor het eerst ook zelf de sneeuw in. Er zijn tal van opties, van een tochtje in een door honden voortgetrokken slee tot een speciale sneeuwwandeling. Vanavond wacht ons een ‘night‐time snow safari’. We hopen dat we jullie binnenkort mee kunnen laten genieten van mooie foto’s, na nog twee dagen met een vol programma, met een bezoek aan Bardonecchia en Pragelato en nog een dagje Turijn als afsluiting.

Nu eerst een cappuccino en warme kleren aan voor een dagje in de sneeuw. Om een beetje mee te genieten, maar dan lekker warm thuis: kijk vanavond de film De eenzaamheid van de priemgetallen, waarvan diverse scènes zijn opgenomen op de skipistes waar we op uitkijken!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *