Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

From Verona with Love – van Julia’s huis tot het hart bij de Arena

Wie Verona bezoekt, kan niet om de liefde heen. Zelfs als je de stad voor een tweede, derde of vierde keer bezoekt, moet je echt even op bezoek bij Julia, die in brons is vereeuwigd onder het balkon waar ze ooit naar een romantische serenade van haar Romeo zou hebben geluisterd.

From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (4)

Julia zelf staat er sereen bij, ondanks het feit dat alle bezoekers – mannen én vrouwen, tieners en kinderen – om de beurt haar rechterborst aanraken. Dat zou geluk in de liefde brengen, ondanks het feit dat het liefdesverhaal van Julia en haar Romeo natuurlijk helemaal niet gelukkig eindigde.

Rondom Julia prijken tal van liefdesuitingen: slotjes met de initialen van geliefden die zo hun eeuwige liefde hebben bezegeld, graffiti, met kauwgom en pleister aan de muren bevestigde briefjes – op het binnenhof van Julia’s huis barst het van de liefdesuitingen.

From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (3) From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (5a) From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (5b)From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (5)

Romeo is de grote afwezige, al hangt er op de muur aan Julia’s linkerhand een plaquette met een fragment uit Shakespeares liefdesverhaal waarin Julia naar haar geliefde vraagt.

From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (2)

Een andere plaquette die de grote liefde van Romeo en Julia in herinnering brengt, is iets moeilijker te vinden. Ondanks het feit dat de plaquette vergezeld gaat van een bronzen buste van Shakespeare zelf, gaat ieders aandacht die door de stadspoort het Piazza Bra op wandelt, meteen naar de Arena.

From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (1)

Toch loont het de moeite om even stil te staan bij de schrijver die van Verona de stad van de liefde maakte, ook omdat je op de plaquette de tekst kunt lezen waarmee Romeo Verona voorgoed achter zich liet:

‘Non c’è mondo per me aldilà delle mura di Verona:
c’è solo purgatorio, c’è tortura, lo stesso inferno;
bandito da qui, è come fossi bandito dal mondo;
e l’esilio dal mondo vuol dir morte.’

‘Er is geen wereld voor mij buiten de muren van Verona:
er is alleen vagevuur, marteling, dezelfde hel;
verbannen van hier is of ik verbannen ben van de wereld;
en verbanning uit de wereld staat gelijk aan de dood.’

Gelukkig schittert even verderop, naast de Arena, een mooi bronzen hart, als een ode aan de liefde die in deze stad op elke straathoek te voelen is. Anders dan bij Julia hier geen drommen mensen, en met het bankje met hartje ernaast een ideale plek voor een romantische fotostop.

From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (8a)From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (8)From-Verona-with-Love-Romeo-Julia (6)Un caro saluto, from Verona with love!

Verona is het ideale decor voor een romantische wandeling. Met onze stadswandeling ontdek je alle romantische plekken die Verona rijk is. Andiamo!

Download From Verona with Love

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. What a perfect title for this wonderful article highlighting all signs of love in the city centre. Once again, your attention to detail is exceptional!! Romeo and Juliet, especially the latter, are truly alive and well in Verona!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *