Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

B&B La Scuola (Lusiana) – heerlijk vakantie vieren op een oude school

Niet ver van Vicenza, in de regio Veneto, vonden we een wel heel bijzondere bed & breakfast! Een oud schoolgebouw werd omgetoverd tot een uniek logeeradres, met kamers die genoemd zijn naar schoolvakken en een groot schoolbord in de keuken. Het was nog nooit zó leuk om naar school te gaan – en dat in je vakantie!

Italy - VenetoItaly - VenetoItaly - Veneto Italy - Veneto

De liefde voor het oude schoolgebouw straalt af van elk detail in deze bed & breakfast. Je zult bij aankomst meer dan verrast zijn door de bijzondere sfeer die er heerst en door alle details die er te vinden zijn.

De oude school is volledig gerestaureerd, waarbij de geschiedenis van het gebouw de leidraad was. Zo zijn de kamers van La Scuola gevestigd in de voormalige lokalen. Daardoor zijn ze lekker ruim. Ze zijn comfortabel ingericht, met tal van voorwerpen die herinneren aan de eigenlijke functie van dit gebouw. Zo slaap je tussen landkaarten en wereldbollen (in de kamer Geografia) of tussen geometrische figuren (in de kamer Aritmetica). De zolderkamer is voor la maestra, de juf!

camera-geografiacamera-aritmetica-2 camera-artitmetica camera-scienze camera-storia

Valeria, de eigenaresse, heeft menig antiekmarkt afgestruind om oude schoolbankjes, schooltassen en andere snuisterijen op te sporen. De liefde voor haar vak is in elke kamer te voelen.

Een verblijf bij La Scuola is dan ook echt een beleving. Je neemt een duik in het verleden, waant je even terug in je kindertijd. Veel gasten halen meteen de eerste avond herinneringen op aan de kleuterklas, de eerste aardrijkskundeles, vriendjes en vriendinnetjes en de spelletjes op het schoolplein.

La-Scuola-detail-interieurLa-Scuola-kamerscamera-maestra-2 La-Scuola-detail-interieur-2 La-Scuola-kamers-2

Daarnaast biedt de B&B een luxe en comfortabel onderkomen, waar het je – mede dankzij de goede zorgen van Valeria aan niets zal ontbreken. Ze doet er alles aan om je in de watten te leggen, van heerlijk fris beddengoed tot een uitgebreid ontbijt, met verse, lokale producten en zelfgebakken taarten. Uitslapen mag, want het ontbijt wordt net zo laat geserveerd als je maar wenst!

bed-breakfast-La-Scuola bed-breakfast-La-Scuola-2 La-Scuola-keuken-ontbijtItaly - Veneto Italy - Veneto

Nog een paar plaatjes om bij weg te dromen:

Italy - Veneto Italy - Veneto Italy - Veneto Italy - Veneto Italy - Veneto Italy - Veneto Italy - Veneto

Het uitzicht op de groene vlaktes rondom is adembenemend. Op een heldere dag kun je zelfs tot aan Venetië kijken! La Scuola zelf ligt buiten de drukte van de grote trekpleisters van de Veneto, in een klein maar schattig dorpje, Lusiana.

Vanuit dit paradijsje ben je echter zo in Bassano del Grappa en Marostica (een half uurtje), maar ook Venetië en Verona (anderhalf uur) en Padova en Vicenza (een uur) zijn aanraders voor een uitstapje. Zelfs een dagje naar de Dolomieten (ruim twee uur) behoort tot de mogelijkheden.

Ga zeker ook een dagje naar de Valpolicella of naar het gebied rondom Valdobbiadene, om te proeven van bijzondere wijnen en sprankelende prosecco’s.

bed-breakfast-La-Scuola (1) bed-breakfast-La-Scuola (2) La-Scuola-omgeving (1) La-Scuola-omgeving (2) La-Scuola-omgeving (3)

La Scuola is een heerlijke plek midden in de natuur, zodat je vanuit de B&B prachtige fiets- en wandeltochten kunt maken. Valeria helpt je graag op weg, met tal van tips voor routes, bezienswaardigheden, fijne tussenstops voor een (door haar bereide) picknick, lekkere restaurantjes die je het beste van de lokale keuken laten proeven. Allemaal zelf uitgeprobeerd, dus gegarandeerd geslaagd!

Bed-Brunch-La-Scuola

Benieuwd naar deze bijzondere school? Bekijk de website van La Scuola en boek alvast een schoollokaal voor je volgende vakantie!

Italy - Veneto bed-breakfast-La-Scuola-Lusiana (25)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *