Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Su e zo per i ponti – een wandeling over de bruggen van Venetië

Vierhonderd bruggen en bruggetjes zijn er in Venetië te vinden, van de beroemde Rialtobrug en de Brug der Zuchten tot kleine bruggetjes die onverwacht uitzicht bieden op de mooiste doorkijkjes.

Het is heerlijk om tijdens een bezoek aan Venetië over bruggen en bruggetjes te slenteren, zonder plattegrond, met als enige richtingaanwijzer nieuwsgierigheid naar wat nieuwe bruggetjes zullen brengen.

Zo’n bruggentocht is altijd een aanrader, maar op 19 april kun je een wel heel bijzondere bruggentocht lopen door Venetië. Onder de naam Su e zo per i ponti (‘heen en weer over de bruggen’) wordt er elk jaar een andere route uitgezet, waarbij je tientallen Venetiaanse bruggen en bruggetjes passeert.

Wij geven vandaag alvast een voorproefje met een tiental mooie foto’s van Venetiaanse ponti:

De bruggentocht wordt voorafgegaan door een heilige mis in de San Marco, waarna men zich op het Piazza San Marco verzamelt voor het startschot. Echte die hard-lopers zijn snel weg, maar je kunt ook heerlijk op je gemak genieten van alle moois dat je onderweg tegenkomt. Meelopen? Je kunt je inschrijven via de website Suezo.it.

Nog meer moois in Venetië

Als je een dag, een weekend of langer naar Venetië gaat, dan mag je ook onze andere verhalen, tips en foto’s niet missen. Download daarom onze Special over Venetië via onderstaande button en neem hem op je tablet of smartphone mee naar de stad aan de lagune – en geniet thuis achter je computer of laptop al lekker van de voorpret!

Bestel Ciao tutti Special Venetië

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

6 reacties

 1. Ciao “ciao tutti”,

  Wat een geweldige foto’s weer van Venetië, top kwaliteit!!!! Chapeau.
  Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om jullie te zeggen dat ik jullie blog met heel veel plezier lees. Ik vind het het beste blog dat ik volg (ik volg er heel wat), het is pure kwaliteit.

  Un grand merci,

  Marga Smit uit Frankrijk.

 2. Grazie mille Marga, wat een mooi compliment! Merci!

 3. Annie van Binsbergen

  Ik sluit me aan bij de complimenten van Marga Smit. De foto’s van Venetië zijn inderdaad supermooi.
  Binnenkort ga ik naar Venetië en heb de special inmiddels al in huis. Deze special is fantastisch mooi.
  Wat een geweldige informatie en die foto’s, in een woord SCHITTEREND. Ook ik geniet volop van jullie
  blog, zoveel informatie en altijd vergezeld van mooie foto’s. Een groot compliment!!!!!!

 4. Grazie Annie, ik zit hier te blozen achter mijn computer – en ik weet zeker dat Hans, Willemijn en Sophie dat ook doen na het lezen van dit compliment. Geniet van Venezia binnenkort!

 5. Mia Theunissen

  Ik verheug mij op iedere Ciao tutti. Ook is het fijn dat je met de vertaler, de hoofdlijnen in het Italiaans kunt lezen, wat je nog dichter bij Italië en het Italiaanse gebeuren brengt. Ik heb jullie nieuwsbrief al aan vele vrienden en familie doorgestuurd.
  Sono molto felice di riceverla. Ciao ciao Mia.

 6. Grazie Mia, siamo molto felici di sentirlo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *