Home » Reizen door Italië » Venetië » Een reis door vijfhonderd jaar Venetiaanse schilderkunst
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een reis door vijfhonderd jaar Venetiaanse schilderkunst

Zoals gisteren al te lezen was op Ciao tutti, is de wijk Dorsoduro de meest kunstzinnige wijk van Venetië. Dat is onder andere te danken aan de aanwezigheid van de Galleria dell’Accademia, waar de zalen vol hangen met de meest schitterende werken van Venetiaanse meesters.

De Galleria dell’Accademia maakt deel uit van de Accademia di Belle Arti, de Academie voor Schone Kunsten. Dat we hier vandaag de dag een groot deel van het werk van de Venetiaanse meesters kunnen bewonderen, hebben we eigenlijk te danken aan Napoleon. Hij gaf in 1807 het bevel talrijke kerken en religieuze instellingen op te heffen. Met de kunstschatten die dit opleverde, liet hij een grote galerie vullen, zodat de studenten van toen genoeg voorbeelden hadden van stadsgenoten die hen reeds voor waren gegaan – en daar kunnen wij nu van meegenieten.

Een bezoek aan de Accademia is een reis door ruim vijfhonderd jaar Venetiaanse schilderkunst, met werken van Bellini, Giorgione, Veronese, Tintoretto, Titiaan en Carpaccio. Voor de thuisblijvers geeft Ciao tutti vandaag een klein voorproefje van deze reis!

Madonna op de troon met Kind en Heiligen – Bellini

Onweer – Giorgione

Feestmaal in het huis van Levi – Veronese

Het wonder van de slaaf – Tintoretto

Pieta – Titiaan

De roof van het lichaam van San Marco – Tintoretto

Het wonder van het Kruis – Bellini

Legende van de heilige Ursula – Carpaccio

 Tempelgang van Maria – Titiaan

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *