Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Mountain View – de mooiste huizen met zicht op schitterende bergtoppen

Nu de dagen korter worden, dromen we van een weekje in de sneeuw, in de bergen. Met familie of vrienden in een heerlijk vakantiehuis om even de batterijen op te laden en te genieten van de tintelfrisse berglucht.

In het boek Mountain View vind je pareltjes van huizen, midden in de bergen en met uitzicht op de adembenemende natuur, maar wel voorzien van alle comfort. Uitgelezen plekjes waar je niet alleen rust vindt, maar ook geïnspireerd raakt door de unieke ligging in het landschap én door de unieke schoonheid van het gebouw zelf.

Je kunt je hart ophalen aan vijftig stijlvolle hide aways, die ondanks de enorme variëteit in stijl, prijs en geografie, allemaal de droomfactor gemeen hebben, plus het uitzicht op onmetelijke bergtoppen. Er zijn huizen in onder andere Scandinavië en de Alpen, maar natuurlijk ook in Italië. We tippen er twee in Zuid-Tirol, voor een heel bijzondere vakantie in de bergen.

Mirror Houses
Zo maak je kennis met de zogenaamde Mirror Houses even buiten Bolzano, in de Italiaanse Dolomieten. Deze twee pareltjes zijn van alle gemakken voorzien, maar laten je tevens met een bijna 360 graden-uitzicht genieten van de natuur eromheen, vol wijn- en appelboomgaarden.

foto’s: Mirror Houses

La Pedevilla
Casa Numero 13 van het gehucht Pliscia is omgetoverd tot La Pedevilla, een moderne berghut midden in de Dolomieten, in volledige harmonie met de bergen maar ook met de wensen van de moderne mens. Dankzij de grote ramen omring je je elk moment van de dag met het natuurschoon van de bergen.

Je kunt er de hele dag ademloos naar staren, al konden wij de verleiding na vijf minuten al niet meer weerstaan en trokken we onze wandelschoenen om een paar uurtjes door de bergen te trekken. Met bij terugkomst een warm thuis dat je al van verre verwelkomt…

foto’s: La Pedevilla

Nog veel meer huizen met mountain view vind je in

Mountain View (in het Engels) | Sebastiaan Bedaux | ISBN 9789401446150 | € 34,99 | uitgeverij Lannoo | bestel Mountain View via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *