Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

City Walk Bolzano – ontdek de mooiste plekken in deze parel aan de voet van de Alpen

Benvenuti in Bolzano of Bozen, de hoofdstad van de provincie Alto Adige, die wij in het Nederlands beter kennen als Zuid-Tirol.

De stad ligt in een vallei, waar de omliggende witte bergen zorgen voor een fenomenaal decor waarin de sprookjesachtige  binnenstad mag schitteren.

Bolzano – stad van twee culturen

Bolzano is dé ontmoetingsplek van de Italiaanse en Duitse taal en cultuur. Het is een stad waar het traditionele  bergleven van de Alpen samensmelt met de gemoedelijke mediterrane levensstijl. Een stad waar je het beste van twee werelden vindt.

Het is tevens het decor van onze nieuwste City Walk, waarin we je de mooiste bezienswaardigheden van Bolzano laten zien. Natuurlijk delen we ook een aantal onbekendere plekken, bijzondere verhalen en kleurrijke foto’s.

Bestel de City Walk Bolzano

Je geniet er van een uitgebreide aperitivo met uitzicht op besneeuwde bergtoppen, terwijl je om je heen een mix van Italiaans en Duits hoort.

Kruispunt van noord en zuid

Bolzano is van oorsprong een handelsplaats, letterlijk en figuurlijk een kruispunt van noord en zuid. Dat zie je in de historische binnenstad nog op veel plekken terug. Aan de Via dei Portici bijvoorbeeld, waar we je tijdens deze wandeling mee naartoe nemen.

Ook bezoeken we het modernere gedeelte van de stad. We tippen een wandeling die je naar de oude dorpskern Gries leidt en we nemen je mee naar de Passeggiata di Sant’Osvaldo.

Van musea tot de markt

We laten je meegenieten van kleurrijke fresco’s en bijzondere kerken en kloosters. Ook wijzen we je de weg naar de kleurrijkste aperitivo-bar van Bolzano.

Natuurlijk tippen we ook bijzondere musea – waaronder dat van Ötzi, de bekendste ‘bewoner’ van Bolzano – en andere grote en kleine bezienswaardigheden die je tijdens een bezoek aan Bolzano niet mag missen. En ken je de gezelligste markt van Bolzano al?

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Bolzano

Nieuwsgierig naar al deze pareltjes in Bolzano? Ga dan op pad met de digitale route die we voor je hebben uitgestippeld en geniet van deze bellissima e buonissima stad!

Bestel de City Walk Bolzano

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Nog meer stadswandelingen in Italië

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks. Je kunt met ons door onder andere Rome, Turijn, Verona, Bologna, Venetië, Florence, Padova en Napels wandelen. Andiamo?!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *