Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Canyoning in Trentino – niet voor watjes

Wij hebben een baan om van te dromen, maar dat geldt ook voor de Nederlandse Marije, die woont en werkt in Trentino. Ze werkt namelijk voor MountainLive, een outdoor-bedrijf dat onder andere canyoningtochten organiseert in het zuiden van Trentino, in de rivier de Palvico – waarbij Marije mee mag als begeleider.

canyoning-Trentino-Mountain-Live (1)

Marije is een trouwe fan van Ciao tutti, dus toen ze ons voorstelde om een artikel aan haar waanzinnige baan te wijden, hoefden we dan ook niet lang te twijfelen. Sophie maakte al eens een canyoningtocht in de Garfagnana (in het noorden van Toscane), maar vanaf vandaag staat zo’n avontuurlijke tocht in de natuur van Trentino ook op ons wensenlijstje.

canyoning-Trentino-Mountain-Live (4)canyoning-Trentino-Mountain-Live (14) canyoning-Trentino-Mountain-Live (6) canyoning-Trentino-Mountain-Live (7) canyoning-Trentino-Mountain-Live (9)

Marije maakt ons met haar verhalen – en vooral met de foto’s – meer dan enthousiast. Marije: ‘Canyoning is een geweldige outdoor sport. Je kunt het met de hele familie doen (ook met kinderen dus – al moeten ze minimaal 1.30 meter groot zijn om mee te kunnen doen), maar het is niet voor watjes. Je moet niet bang zijn om in het diepe te springen en kunnen genieten van een flinke dosis avontuur en adrenaline.

canyoning-Trentino-Mountain-Live (2)

De ongerepte natuur die je tijdens onze tocht te zien krijgt, is adembenemend. Maar ook canyoning zelf is echt wel grensverleggend. Ik vind het fantastisch om de reacties van de mensen te zien die van de tocht terug komen. Het canyonen heeft al hun verwachtingen overtroffen, maar bovendien hebben zichzelf overtroffen. Prachtig!

canyoning-Trentino-Mountain-Live (10) canyoning-Trentino-Mountain-Live (11)

Ook merk ik dat Nederlanders en Vlamingen het heel fijn vinden dat er een Nederlandse in de crew zit. Canyoning is toch niet iets wat je alledaags doet en als je het in het gebrekkig Italiaans moet worden warm gemaakt voor een dergelijke activiteit, dan kan dat nog wel eens een drempel zijn. Als ik je in je eigen taal kan vertellen wat een tocht precies inhoudt, dan kan ik de ervaring, de beleving veel beter overbrengen. Zeker voor kinderen is dat ook veel fijner.’

Marije stuurde ons een filmpje waar het meteen van gaat kriebelen. We willen meteen wel zo’n spannende afdaling of diepe duik maken…

Vier je vakantie in Trentino en wil jij ook graag op avontuur met MountainLive? Marije en haar collega’s nemen je graag mee op pad, zowel voor een canyoning-avontuur als voor tochten met de mountainbike en paragliding. Je vindt alle informatie op de website MountainLive.org (in het Italiaans, Engels en Duits) maar je kunt ook een mailtje sturen naar lagodidro@mountainlive.org.

canyoning-Trentino-Mountain-Live (12)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *