Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Vier de liefde in Pienza!

Italië kent tal van romantische plekken, waar het onmogelijk is om de liefde niet te vieren. Een van deze plekken is Pienza, een klein stadje in Toscane dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Pienza cathedral

Een straat om te zoenen
Niks romantisch aan, denken jullie nu misschien, maar niets is minder waar. Pienza heeft namelijk niet alleen een bijzonder historisch centrum, met dank aan paus Pius II die van Pienza de ideale stad wilde maken, maar ook een paar bijzondere straten. Ga samen met je geliefde op zoek naar de Via dell’Amore – en kus elkaar op de hoek van de Via del Bacio. Zoek ook de Via della Fortuna, voor (nog meer) geluk in de liefde!

Love Street Pienza-Via-Bacio

Een boom voor eeuwige liefde
In Lucignano, een lieflijk dorpje in de buurt van Pienza, vind je nóg een mooie bestemming om de liefde te vieren: de Albero dell’Amore. De 2,6 meter hoge levensboom, gemaakt van zilver en koper, schittert je tegemoet dankzij de versieringen van bladgoud, edelstenen en koraal. De boom is gemaakt door goudsmeden uit Siena en omgeving, waarschijnlijk tussen 1350 en 1450.

Lucignano-Albero-Amore

De boom is te zien in het plaatselijke museum, in het Palazzo Comunale. Italianen komen hier samen met hun partner naartoe om te bidden of om opnieuw hun liefde voor elkaar uit te spreken. Volgens een legende zou de levensboom ervoor zorgen dat man en vrouw trouw aan elkaar blijven, hetgeen wordt gesymboliseerd door de pelikaan aan Christus’ voeten.

Ook zonder partner is een bezoek aan de liefdesboom aan te raden. Volgens de inwoners van Lucignano werkt de boom ook als een soort wensboom. Een ieder die in stilte de wens voor een geliefde doet, in nabijheid van de liefdesboom, zal niet lang daarna de liefde van zijn of haar leven ontmoeten. Gauw naar Lucignano dus!

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Een reactie

  1. In het voormalige klooster is het goed overnachten en dineren, evenals in de meeste kleine restaurantjes binnen de stadsmuren. Door de centrale ligging een uitstekende uitvalsbasis voor bekende Toscaanse bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *