Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Trouwen in Toscane met mooitoscane

Renske vertrok in 2001 voor de liefde naar Toscane, waar ze vervolgens van de liefde haar werk maakte. Ze heeft al ruim honderdtachtig bruiloften mogen organiseren, met passie, professionaliteit en vooral heel veel plezier!

mooitoscane (8)

Sophie ontmoette Renske op een borrel van de vereniging Nederlanders in Florence. Ze raakten aan de praat en toen Sophie vertelde dat haar vriend uit het vrijwel onbekende Fucecchio komt, moest Renske glimlachen. Ze blijkt er namelijk om de hoek te wonen!

Ze woont al bijna vijftien jaar in het hart van Toscane en kent onderhand de weg op haar duimpje. De mooiste plekjes, de beste leveranciers en de leukste fotolocaties… Toscane heeft geen geheimen meer voor Renske. Het grote voordeel: ze kent zowel de Nederlandse als de Italiaanse cultuur en kan beide mooi samenbrengen tijdens een feestelijk huwelijk.

mooitoscane (12) mooitoscane (11) mooitoscane (9)

Renske vertelt Sophie over hoe ze in dit sprookjesachtige vak is gerold. ‘Ik had als klein meisje niet de droom om weddingplanner te worden, dat beroep bestond toen volgens mij nog niet eens! Het is toevallig op mijn pad gekomen en uitgegroeid tot een eigen bureau. Ik heb er wel een link mee, want ik heb voor mijn vertrek naar Toscane aan de Hoge Hotelschool in Maastricht gestudeerd. Dankzij de twee jaar werkervaring die ik vervolgens in de hotellerie en organisatie van partycatering in Nederland heb opgedaan, kan ik ontzettend goed plannen en dat komt nu uitstekend van pas!

mooitoscane (6)

Toen ik hier net woonde, heb ik een paar maanden bij een weddingplanningsbureau gewerkt. Daarna kwam er een baan op mijn pad in de wijnwereld, op het gebied van internationale marketing en sales. Eind 2006 kwam ik toevallig mijn ex-collega’s tegen en zij vroegen of ik zin had om af en toe bij een ceremonie te tolken. Ik was zo enthousiast dat ik besloot een samenwerking aan te gaan met hen en zette de site mooitoscane.com op.

mooitoscane (3)

In 2009 kwam het besluit om op eigen benen te gaan staan. Ik wilde me concentreren op Nederlandse en Vlaamse bruiloften. Voor mij de perfecte combinatie tussen mijn eigen roots en Italië, aangezien ik me met beide landen en culturen zo verbonden voel. Het is ook een handige tool bij de onderhandelingen; aan de ene kant begrijp ik precies wat de bruidsparen willen en zoeken, aan de andere kant ken ik de Italiaanse tradities en werkwijze. Bovendien weet ik veel van eten en vooral van mooie wijnen.

mooitoscane (4)

Het trouwseizoen staat weer voor de deur en na alle voorbereidingen heb ik enorm veel zin om van de komende bruiloften een feestje te maken. Het is en blijft een eer om deel te mogen uitmaken van zo’n bijzondere dag! Het mooie is dat veel aanstaande bruidsparen een aanvraag sturen omdat ze mijn gegevens krijgen van een bruidspaar dat via mooitoscane is getrouwd of via gasten van een van de bruiloften. Voor mij een absolute kroon op mijn werk!’

mooitoscane (2)

Binnenkort vindt Renskes eerste bruiloft van 2015 plaats. Ze zal dit jaar ook buiten Toscane aan het werk gaan, onder andere in Lazio, in Umbrië en aan het Comomeer. Want hoewel Renske Toscane het beste kent, weet ze ook in andere regio’s van de mooiste dag in je leven een sprookje te maken.

mooitoscane (5)

Sophie werd wel nieuwsgierig naar Renskes aanpak en vroeg haar hoe het organiseren van een bruiloft nou precies in z’n werk gaat. Renske: ‘Meestal starten we met een zoektocht naar een geschikte accommodatie en vervolgens een mooie trouwlocatie. In Italië is het mogelijk om voor de wet te trouwen op een plek die de gemeente aanwijst. In sommige gevallen is trouwen in een tuin mogelijk, maar meestal is het een trouwzaal in een gemeentehuis. Uiteraard kan het paar ook in een kerk trouwen of symbolisch in een droomtuin of op het strand. Op basis van de wensen van het bruidspaar stel ik een kostenplaatje op om te kijken of de organisatie haalbaar is voor hen. Transparantie staat hierbij hoog in het vaandel.’

mooitoscane (7)

Beelden zeggen uiteraard veel meer dan woorden. Bekijk dit filmpje van een bruiloft die Renske heeft georganiseerd en zie zelf hoe alle details tot in de puntjes verzorgd zijn. Ja zeggen wordt zo wel heel verleidelijk…

Ook een bijzondere bruiloft meemaken in Toscane? Bekijk de website van mooitoscane, volg mooitoscane op Facebook of neem contact op met Renske via e-mail, per telefoon (0039-3290957831) of via Skype (mooistoscane).

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *