Download gratis de Ciao tutti app

Teatro del Silenzio – het zomerse openluchtconcert van Andrea Bocelli

In het fraaiste openluchttheater van Toscane is het 364 dagen per jaar stiller dan stil. Het heet dan ook niet voor niets het Teatro del Silenzio. Het ligt even buiten het dorpje Lajatico, in een adembenemende setting, te midden van de glooiende akkers. Er is maar één Italiaanse artiest die de stilte hier eens per jaar mag doorbreken en die de reis naar dit openluchttheater nóg meer de moeite waard maakt…

Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (10)

We hebben het over Andrea Bocelli, geboren en getogen in Lajatico. Al meer dan tien jaar op rij organiseert de virtuoze zanger elke zomer een befaamd openluchtconcert in het Teatro del Silenzio.

Michaela Bokx van Pro Incentive Travel organiseert ook dit keer weer een muzikale reis die in het teken staat van Bocelli’s openluchtconcert. Ze blikt met ons terug én vooruit: ‘In 2015 vierde Andrea Bocelli de tiende editie met twee jubileumconcerten. Een volledige opera – het meesterwerk Turandot van Puccini – en een concert in het teken van duetten met internationale sterren.

Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (6) Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (7)Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (9)

Onvergetelijke avond tussen de locals
Voor iedereen die deze zomer naar Toscane reist, is het bijwonen van Andrea Bocelli’s concert in de setting van het Teatro del Silenzio een unieke ervaring. Michaela: ‘Je beleeft hier een onvergetelijke avond tussen prachtig uitgedoste locals en vele buitenlandse bezoekers uit alle delen van de wereld. Op een avond als deze verschijnen de Italianen in pompa magna, oftewel: in vol ornaat. Je ziet oude dames aan de arm van hun man op het zandpad voorbij schuifelen op indrukwekkend hoge hakken. En alle lippen zijn netjes gestift…

Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (3)

Als iedereen zijn plaats heeft ingenomen, betreedt Il Grande Maestro ieder jaar op spectaculaire wijze het podium. Zo is hij al eens te paard, aan de hand van schermers en aan de zijde van een groep mooie dames verschenen. Ook zitten er elk jaar VIP’s aan de zijkant van het podium; van belangrijke geestelijken tot Italiaanse filmsterren zoals Gina Lollobrigida. Bovendien is de moeder van Bocelli altijd aanwezig. In de pauze schudt zij als een ware beroemdheid de hand van vele bezoekers.

Als eregast op de Area Poltronissima
Naast de tenorklanken van Bocelli, te midden van een groot orkest en koor, is de aankleding van het theater een beleving op zich. Denk aan een groots podium met als decor een speciaal voor de gelegenheid ontworpen kunstwerk en de glooiende Toscaanse heuvels. Het kunstwerk blijft na afloop achter op de heuvel van het Teatro del Silenzio. Zo is een bezoek altijd weer anders: je wordt elk jaar opnieuw verrast door een ander kunstwerk.

Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (1) Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (4)

Pro Incentive Travel biedt liefhebbers plaatsen aan op de Area Poltronissima: de ererang. Dit zijn uitstekende plaatsen met zeer goed zicht op het podium.

Bijzondere concertarrangementen
Pro Incentive Travel heeft drie comfortabele Bocelli-concertarrangementen samengesteld. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goede zitplaats bij het concert, maar ook van een fijn verblijf rondom de grote dag. Alle accommodaties tellen vier sterren en liggen op een gunstige afstand van het Teatro del Silenzio.

Heb je bijvoorbeeld altijd al eens in een klooster willen slapen? Verblijf dan in La Collegiata, dat uitkijkt over het hart van de regio van de Chiantiwijnen. Het hotel beschikt onder andere over een uitstekend restaurant met uitzicht op de torens van San Gimignano en een gezellige wijnbar die geopend is tot in de late uurtjes. Hier praat je nog uren na over het openluchtconcert!

La-Collegiata-Toscane (1) La-Collegiata-Toscane (3a)

Ook bij Relais della Rovere verblijf je in een voormalig klooster. Het huidige hotel is het resultaat van een liefdevolle verbouwing van een oude Benedictijner abdij uit de elfde eeuw en een villa uit de renaissance, die in 1470 werd gebouwd in opdracht van Giuliana della Rovere. 

Relais-della-Rovere-Toscane (2a) Relais-della-Rovere-Toscane (3)

Een andere, minstens zo bijzondere locatie om te verblijven rondom je concertbezoek is Relais Sant’Elena. Een intiem boutique hotel gelegen op het zeventiende-eeuwse landgoed van de familie Gardini, in het achterland van de Toscaanse kust. Het gebouw is met veel zorg in oude glorie hersteld en ademt een bijzondere rust. Hier vind je nog volop antieke elementen, rijke Italiaanse stoffen en kenmerkende terracotta vloeren. Net als Bocelli’s concert een waar sprookje!

Relais-Sant-Elena-Toscane (1) Relais-Sant-Elena-Toscane (2)

Heb je je keuze al gemaakt en je oog al laten vallen op je verblijf voor deze bijzondere muzikale reis? Of wil je eerst nog even wegdromen bij een impressie van het concert? Wij dromen alvast met je mee…

Op reis met Pro Incentive Travel
Naast de omschreven verblijven is het specialisme van Pro Incentive Travel het organiseren van groepsreizen en incentivereizen voor bedrijven naar bestemmingen wereldwijd. Kijk voor meer informatie op de website, volg Pro Incentive Travel op Facebook of neem rechtstreeks contact op met Michaela Bokx via info@proincentive.nl of 0031-(0)343411790. Je kunt je ook inschrijven voor de speciale nieuwsbrief, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuws rondom de Bocelli-arrangementen.

dit artikel is geschreven in samenwerking met

Pro-Incentive-Travel

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *