Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Teatro del Silenzio – het zomerse openluchtconcert van Andrea Bocelli

In het fraaiste openluchttheater van Toscane is het driehonderdvierenzestig dagen per jaar stiller dan stil. Het heet dan ook niet voor niets het Teatro del Silenzio.

Het ligt even buiten het dorpje Lajatico, in een adembenemende setting, te midden van de glooiende akkers. Er is maar één Italiaanse artiest die de stilte hier eens per jaar mag doorbreken en die de reis naar dit openluchttheater nóg meer de moeite waard maakt…

Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (10)

Andrea Bocelli in het Teatro del Silenzio

We hebben het over Andrea Bocelli, geboren en getogen in Lajatico. Al meer dan tien jaar op rij organiseert de virtuoze zanger elke zomer een befaamd openluchtconcert in het Teatro del Silenzio.

In 2015 vierde Andrea Bocelli de tiende editie met twee jubileumconcerten. Een volledige opera – het meesterwerk Turandot van Puccini – en een concert in het teken van duetten met internationale sterren.

Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (6) Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (7)Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (9)

Onvergetelijke avond uit

Voor iedereen die deze zomer naar Toscane reist, is het bijwonen van Andrea Bocelli’s concert in de setting van het Teatro del Silenzio een unieke ervaring. Je beleeft hier een onvergetelijke avond tussen prachtig uitgedoste locals en vele buitenlandse bezoekers uit alle delen van de wereld.

Op een avond als deze verschijnen de Italianen in pompa magna, oftewel: in vol ornaat. Je ziet oude dames aan de arm van hun man op het zandpad voorbij schuifelen op indrukwekkend hoge hakken. En alle lippen zijn netjes gestift…

Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (3)

Als iedereen zijn plaats heeft ingenomen, betreedt Il Grande Maestro ieder jaar op spectaculaire wijze het podium. Zo is hij al eens te paard, aan de hand van schermers en aan de zijde van een groep mooie dames verschenen.

Ook zitten er elk jaar VIP’s aan de zijkant van het podium; van belangrijke geestelijken tot Italiaanse filmsterren. Bovendien is de moeder van Bocelli altijd aanwezig. In de pauze schudt zij als een ware beroemdheid de hand van vele bezoekers.

Als eregast op de Area Poltronissima

Naast de tenorklanken van Bocelli, te midden van een groot orkest en koor, is de aankleding van het theater een beleving op zich. Denk aan een groots podium met als decor een speciaal voor de gelegenheid ontworpen kunstwerk en de glooiende Toscaanse heuvels. Het kunstwerk blijft na afloop achter op de heuvel van het Teatro del Silenzio. Zo is een bezoek altijd weer anders: je wordt elk jaar opnieuw verrast door een ander kunstwerk.

Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (1) Teatro-del-Silenzio-Lajatico-Bocelli (4)

Geniet alvast van een voorproefje

Een klein voorproefje met een van Bocelli’s mooiste nummers:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *