Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Castello di Sammezzano – het kleurrijkste kasteel van Italië

In Reggello, op nog geen veertig kilometer afstand van Florence vind je een kasteel dat zomaar lijkt te zijn ontsnapt uit het sprookje van Duizend-en-een-nacht: Castello di Sammezzano. Het kasteel, dat nu helaas niet meer in gebruik is, is helaas maar zelden open voor publiek. Wij laten je echter graag even binnenkijken!

Castello-di-Sammezzano-Toscane (12)

Voor elke dag een andere kamer

Het kasteel werd gebouwd in 1605, in opdracht van de Spaanse edelman Ferdinando Panciatichi Ximenes d’Aragona. Het telt 365 kamers, voor elke dag van het jaar één. Iedere kamer is anders ingericht, maar overal vind je een weelde aan details. Het mooist is misschien wel de Kamer van de Pauw, met kleuren en patronen die je doen duizelen.

Castello-di-Sammezzano-Toscane (13)Castello-di-Sammezzano-Toscane (14)Castello-di-Sammezzano-Toscane (9)Castello-di-Sammezzano-Toscane (2) Castello-di-Sammezzano-Toscane (4) Castello-di-Sammezzano-Toscane (10) Castello-di-Sammezzano-Toscane (15) Castello-di-Sammezzano-Toscane (18)

Maar ook de Witte Kamer is prachtig, met Marokkaans mozaïek op de vloer en bijzondere kroonluchters, net als de Spiegelgalerij en de speciale Galerij der Geliefden.

Castello-di-Sammezzano-Toscane (3) Castello-di-Sammezzano-Toscane (6) Castello-di-Sammezzano-Toscane (7) Castello-di-Sammezzano-Toscane (17)

Rondom het kasteel strekt zich een enorm park uit, dat wel gewoon te bezoeken is. Zo kun je in elk geval van de buitenkant een glimp van dit pareltje opvangen.

Castello-di-Sammezzano-Toscane (1)

We hopen dat we de kasteelkamers ooit weer eens vast mogen leggen, als het sprookjeskasteel een lange, gelukkige toekomst gegund is…

Castello-di-Sammezzano-Toscane (19)Castello-di-Sammezzano-Toscane (8) Castello-di-Sammezzano-Toscane (11) Castello-di-Sammezzano-Toscane (16)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *