Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Op culinair avontuur met Cook in Tuscany

Wat is er nu mooier dan tijdens je vakantie in Toscane samen met de dames uit het dorp pasta te leren rollen? Of bruschette te leren maken? Of echte pomarola te bereiden? Met Cook in Tuscany leer je het allemaal en heb je dankzij de gezellige gastheer en –vrouw de tijd van je leven.

bruschetta-Cook-in-Tuscany pici-verse-pasta

George en Linda Meyers hebben de hele wereld geproefd, maar ze verloren hun hart aan het typisch Toscaanse Montefollonico. ‘Ik wilde tijdens mijn reizen nooit een toerist zijn, maar altijd een local,’ zegt Linda bij een goed glas wijn op hun veranda. ‘We willen onze ervaringen en passie met onze gasten delen,’ voegt George enthousiast toe. Cook in Tuscany heeft niets voor niets als motto ‘Cook, Eat, Play’ en bezorgt iedere gast een onvergetelijke, smakelijke Toscaanse ervaring.

Cook-in-Tuscany (1) Cook-in-Tuscany (17)

De culinaire reis staat uiteraard in het teken van koken, maar biedt ook voldoende ruimte voor cultureel genieten dankzij uitstapjes naar onder andere Pienza, Cortona en Montepulciano. Je maakt voor even deel uit van de lokale bevolking van het pittoreske dorpje Montefollonico en wordt wakker met een adembenemend mooi uitzicht over een uitgestrekte groene vallei, met in de verte, boven op een heuvel, Cortona. Dromen zijn hier verre van bedrog…

Je ontdekt iedere dag een ander middeleeuws dorpje in de buurt en doet inkopen op de lokale markt. De wijnhuizen laten je van hun beste wijnen proeven en de kaasmakers onthullen hun kostbare geheimen. Je doet samen in alle rust historische plekken aan en er wordt ruim de tijd genomen voor een goede cappuccino, een lekker taartje en een smeuïge gelato. Genieten met een grote G dus!

Cook-in-Tuscany (14)

De nonne uit het dorp staan iedere middag met hun deegroller in de aanslag op je te wachten. Rol je mouwen op en steek je handen in het deeg; verse pasta bereiden maakt namelijk steevast deel uit van iedere kookles. George en Linda zorgen ondertussen voor een gezellige sfeer en de relatief kleine groep, van tien tot zestien personen, zorgt voor voldoende intimiteit.

Cook-in-Tuscany (2) Cook-in-Tuscany (8)Cook-in-Tuscany (9)Cook-in-Tuscany (7) Cook-in-Tuscany (16)Cook-in-Tuscany (15)

Naderhand geniet je op de patio van zelfgemaakte gnocchi, tagliatelle, bruschette, gevulde courgettebloemen en pici, de typische pasta uit dit deel van Toscane. Dit alles gaat uiteraard vergezeld met een uitstekend glas wijn en een indrukwekkend droomuitzicht.

Cook-in-Tuscany (19)Cook-in-Tuscany (4) Cook-in-Tuscany (5)

Met Cook in Tuscany beleef je Toscane als een local en sta je zij aan zij met de Toscaanse donne de lokale specialiteiten te bereiden. Je ontdekt in levende lijve hoeveel passie en plezier er bij de Toscaane keuken komt kijken. De sfeer is ontspannen, het programma zit boordenvol cultuur en het menu is een waar feest voor de smaakpapillen.

Cook-in-Tuscany (18)

Als je tijdens je eigen vakantie in Toscane graag een dag wil koken met Cook in Tuscany, dan kun je ook een van de dagprogramma’s boeken. Kijk op hun website voor meer informatie, volg ze op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest, of stuur ze een mailtje via cookintuscany@gmail.com.

Ontdek Montefollonico alvast in dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=Q4VFtozAztE

Buon divertimento e buon appetito!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Femke van de Linde

    Van harte gefeliciteerd met de 6 jaar!

    Ben pas een half jaar aan het volgen, en word er steeds weer blij van als jullie nueuws ‘ in de bus’ valt. Op naar de 10, zou ik zeggen! Tegen die tijd hoop ik mijn mail ook in het Italiaans op te kunnen stellen, druk bezig met lessen!

    Hartelijke groet,
    Femke

  2. Grazie Femke! Als het aan ons ligt, gaan we die 10 zeker vieren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *