Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Montefioralle – onbekend pareltje in de Chianti

Hoe bekend de Chianti ook is, er zijn nog steeds kleine pareltjes te vinden die nog niet zo bekend zijn bij de grote hordes toeristen. Zo ontdekten wij onlangs het dorpje Montefioralle.

SONY DSC SONY DSC

Dit pittoreske pareltje in de Chianti dateert al van 1085 en is daarmee een van de oudste plaatsjes in deze streek. Dat ook Montefioralle zich zwaar heeft moeten verdedigen tegen de Florentijnen en de Sienezen die hier af en aan de baas waren, blijkt wel uit de enorme vestingwal. Je kunt het nu niet goed meer zien, maar ooit werd het dorp omringd door twee dikke muren. Inmiddels is de ruimte ertussen opgevuld met huizen, waardoor de straatjes hier misschien nog wel smaller zijn dan elders. Een kleine impressie:

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCfoto’s: Martijn Bak

Wanneer de kerk geopend is, loop dan zeker even naar binnen. Hoewel er in deze streek duizenden kerkjes te vinden zijn, met stuk voor stuk schitterende kunstwerken en een serene sfeer, steekt het kerkje van Montefioralle er met kop en schouders bovenuit. Niet alleen vanwege de vertederende Madonna col Bambino, maar ook vanwege de tijd die hier lijkt te hebben stilgestaan, waardoor je zelf ook even het gevoel hebt alle tijd van de wereld te hebben…

Nog meer wijn proeven in de Chianti?
Ga dan op pad met onze wijnroute, een heerlijke tocht door het hart van Toscane. Onderweg geniet je van schitterende vergezichten, een rondleiding door een wijngaard en uiteraard een goed glas wijn in een van de vele cantina’s (wijnkelders) die in dit gebied gevestigd zijn. Buon viaggio!

Bestel onze wijnroute in de Chianti voor € 6,95

Deze Ciao tutti route is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de route te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Klopt ja, Montefioralle is inderdaad een erg mooi plaatsje. Wij zijn er 3 jaar terug geweest. Ons verblijf was toen in Villa Il Leccio in Strada (http://www.agriturismoilleccio.it/index_en.html), ook een aanrader!

  2. Wij waren deze zomer in Montefioralle, op een heuveltop boven Greve in Chianti. De Chianti is een van de mooiste delen van Toscane ! Prachtig! Montefioralle is trouwens de geboorteplaats van Amerigo Vespucci, de ontdekker van Amerika. Zijn geboorte/familiehuis staat op jullie eerste foto : het huis met de kantelen huisnr. 21 🙂 . Op de gevel het familiewapen o.a. een V met een wesp erin : Vespa is Italiaans voor wesp –> Vespucci. Haec olim Vespuccia Domus staat erbij : dit was eens het huis van Vespucci http://www.intoflorence.com/nl/montefioralle/ En het kerkje, dicht rond lunchtijd, is idd. schattig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *