Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Met de auto door Toscane

Voor veel mensen is Toscane het echte Italië. Zijn het de eeuwenoude steden die zo verwonderen? De schilderachtige landschappen? Of toch de middeleeuwse kastelen, de fraaie kust en de altijd lonkende zee? Zeker is dat Toscane voor ieder wat wils heeft. Zowel natuurliefhebbers als stadmensen halen er hun hart op. En het fijne: al het moois ligt relatief dicht bij elkaar. Zeker als je over een auto beschikt.

Toscane-La-Foce-cipressen-weg

Je kunt natuurlijk met eigen auto afreizen naar Italië, maar Toscane is te ver om er in één dag naartoe te rijden. Veel toeristen kiezen daarom voor het vliegtuig – met een huurauto op plaats van bestemming. Geef ze eens ongelijk, als je vanuit Nederland en België binnen twee uurtjes in hartje Pisa of Florence kunt staan. Vliegen naar Toscane is bovendien allesbehalve duur sinds prijsvechters als Ryanair en Vueling de Toscaanse steden aandoen.

Meteen optimaal genieten
Aangekomen op de luchthaven van Pisa of Florence ligt Italiës mooiste regio aan je voeten. Je huurauto staat voor je klaar, dus rijden maar. Op naar een van de bruisende oude stadscentra, om even bij te komen met een echte ristretto of een glas wijn. Tip: reserveer je huurauto in Toscane alvast voor vertrek, des te eerder kan het genieten beginnen.

Flytographer-Saskia-Florence (21)

Kloppend hart Florence
Het kloppende hart van Toscane is Firenze, oftewel Florence. Als bakermat van de renaissance kent de stad talloze bezienswaardigheden. Parkeer je auto aan de rand van het historisch centrum (dat autovrij is) en sta in een mum van tijd aan de voet van de Duomo.

Duomo-Florence-2

Al van ver zie je de koepel van deze enorme kathedraal boven de stad torenen. De Santa Maria del Fiore, zoals de kerk officieel heet, is dagelijks geopend en biedt plaats aan maar liefst twintigduizend mensen. Je kunt uren turen naar de indrukwekkende schildering van de hel en het paradijs in de koepel

binnenzijde-koepel-Duomo-Florence binnenzijde-koepel-Duomo-Florence-detail (3)

Heb je geen hoogtevrees? Klim dan via smalle gangen en steile trappetjes naar de top van de beroemde koepel. Bovenop heb je een prachtig uitzicht op de smalle straten, vele kerktorens, de rode daken en al het moois dat deze stad je te bieden heeft.

koepel-Duomo-Florence-beklimmen-uitzicht

Wonderlijk Pisa
Voor het eerst naar Toscane? Dan mag Pisa niet ontbreken op je lijstje. Kleiner dan Florence, maar vanwege zijn ‘Veld der Wonderen’ bijna net zo beroemd. Op dit strakgemaaide gazon aan de rand van de stad vind je de indrukwekkend Duomo, geflankeerd door misschien wel het beroemdste gebouw ter wereld: de Torre Pendente, beter bekend als de Scheve Toren van Pisa.

Scheve-Toren-Campo-Miracoli-Pisa-Toscane (3)

Maar Pisa heeft meer wonderstukjes, waarvan de meeste op loopafstand van elkaar liggen. Vlieg je vanuit Nederland op Pisa, dan ben je met een huurauto in no time in het stadshart. Plek voor je huurauto in Pisa is er in overvloed, volg de bordje naar een van de parkeergarages en ontdek dan al het moois dat Pisa te bieden heeft.

Wie van monumentale steden houdt, mag ook zeker Siena, Lucca en Viareggio niet vergeten. Met de auto ben je vlot van het ene in het andere stadscentrum, al is het raadzaam voor elke dag op zijn minst een dagje uit te trekken – om van alle moois en lekkers te kunnen genieten.

Cia-tutti-City-Walk-route-Siena (2)Ciao-tutti-City-Walk-LuccaViareggio-strand-Toscane

Maar neem ook de tijd voor de rit erheen: onderweg rijd je langs fraaie olijfgaarden, uitgestrekte wijngaarden en lanen omzoomd door cipressen, met in de verte groene hellingen waarop de meest idyllische stadjes en dorpjes te vinden zijn. La bella Toscana!

een-eigen-huis-in-Toscane (1)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *