Home » Reizen door Italië » Toscane » Memories of Mercantia – straattheater in Certaldo
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Memories of Mercantia – straattheater in Certaldo

Toscane is één groot theater, met de schitterende vergezichten, de dorpspleintjes waar altijd wel een bijzonder tafereel te zien is en de schitterende kunstwerken die al eeuwenlang deel uitmaken van het Toscaans erfgoed.

In juli wordt een klein stukje Toscane echter nóg meer theater. In Certaldo vindt dan namelijk het internationale straattheaterfestival Mercantia plaats. Sophie was er dit jaar bij en bezocht het middeleeuwse Certaldo, dat voor vijf dagen even helemaal in het teken van theater en creativiteit stond.

Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane-1 (1)

Dit magische dorpje ligt boven op een berg en kijkt al eeuwenlang strategisch over het heuvelachtige Toscane uit. Het oude centrum van Certaldo is per kabelbaan te bereiken, maar die optie liet Sophie dit keer vanwege de lange rij links liggen. Ze ging te voet naar boven, waar ze haar ogen heeft uitgekeken en haar camera heeft volgeschoten. Zo kunnen jullie dit spettacolo meebeleven – en het alvast voor volgend jaar in de agenda zetten!

Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane-1 (4) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane-1 (5) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane-1 (6) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane-1 (7) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane-1 (8) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane-1 (9) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane-1 (10)Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (1) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (2) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (4) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (5) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (6) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (7) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (11) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (12) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (15) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (16) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (17) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (19) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (20) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (21) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (22) Mercantia-theater-festival-Certaldo-Toscane (30)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *