Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Gavillaccio – middeleeuwse pracht in de Toscaanse heuvels

In de heuvels ten zuidoosten van Florence, vlak bij Figline Valdarno, schittert Residence Il Gavillaccio, dat deel uitmaakt van de middeleeuwse vestingwerken van het voormalige kasteel van Gaville.

Hoewel het kasteel zelf in de dertiende eeuw verloren is gegaan, is dit bijgebouw overeind gebleven en omgetoverd tot een heerlijk vakantieverblijf, met dankzij de hogere ligging een prachtig uitzicht over de omgeving.

Je kunt vanuit de tuin van Il Gavillaccio ongestoord genieten van Toscaanse vergezichten. Maar ook om je heen valt er van alles te zien. De uitzonderlijk goed onderhouden gebouwen, het netjes gemaaide gras, het zwembad dat vraagt om een duik en de piekfijne paadjes verklappen je direct hoe hoog Lorna’s standaard ligt; perfectie is haar streven.

Dat geldt ook voor de appartementen. Bij aankomst verwelkomt Lorna je met haar vrolijke lach en begeleidt je naar je ‘home away from home’. De kinderen rennen naar boven om hun kamer uit te kiezen terwijl je zelf met open mond staat te kijken naar de gezellige inrichting en de authentieke Toscaanse keuken. Weggaan wordt aan het einde van vakantie heel moeilijk, dat weet je nu al.

Snuffel wat tussen de boeken in de kast en sla het eerste Ciao tutti-boek open – een gast en trouwe lezer heeft dit tijdens een ontspannen vakantie achter gelaten in het appartement! Laat je handen langs de grove muren gaan, ruik aan de verse bloemen die Lorna heeft neergezet en voel de houten meubels die je huisje met warmte vullen.

Sla de luiken open en kijk naar dat betoverende landschap dat vanuit ieder appartement te bewonderen is. Alleen dit al maakt je vakantie onvergetelijk!

’s Ochtends staat Lorna klaar met het ontbijt en je kunt dan direct bij haar terecht voor vragen of tips voor de omgeving. Lekker de hele dag bij het zwembad verpozen kan natuurlijk ook. De kinderen kunnen zich prima vermaken op de trampoline, de schommel en de tafeltennistafel terwijl je zelf eindelijk dat boek uitleest. Steek tegen de avond de barbecue aan en sluit zo je vakantiedag met een magisch tintje af.

Wil je ontspannen vakantie vieren op deze heerlijke plek? Een verblijf bij Il Gavillaccio boek je via deze link bij Booking.com.

Eropuit!
Valdarno Superiore leent zich uitstekend voor allerlei leuke activiteiten en Lorna kan het allemaal voor je regelen. Ga bijvoorbeeld truffels zoeken of maak een mooie trektocht langs Le Balze; een natuurspektakel van torenhoge geërodeerde bergwanden. Volg een cursus Toscaans koken of geniet van een wijn-, olijfolie- of kaasproeverij (op aanvraag ook mogelijk op locatie).

Met de auto rijd je in slechts tien minuten naar het station van Figline Valdarno. Vanaf daar zit je in een half uur in Florence – zonder rij- en parkeerstress!

Ga lekker fietsen (op Il Gavillaccio vind je vier fietsen voor de gasten) en ontdek zo de groene omgeving. Of ga lekker lang slenteren over de paden rond Il Gavillaccio en loop naar La Pieve di Gaville, een oude kerk waar tegenwoordig een boerenmuseum in huist. Interesse in een rondleiding? Lorna regelt het graag voor je.

Op dinsdag kun je je uitleven op de lokale markt. Mocht je die hebben gemist, dan kun je in San Giovanni bij Il Pizzicagnolo de heerlijkste lekkernijen vinden. Installeer je vervolgens in de heerlijke tuin, trek een fles wijn open en geniet zo van al het moois en lekkers dat Toscane te bieden heeft! Cin, cin!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *