Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Giro di Toscana – puzzelen in Toscaanse sferen

Ben je net als Saskia verliefd op Toscane, met haar schitterende landschap, grote kunstenaars en voortreffelijke keuken? Dan kun je je hart ophalen aan al het moois in dit puzzelboekje, met la bella Toscana in de hoofdrol.

Zonder zware bagage, verhitte wangen of zere voeten geniet je van heuvels vol wijnranken, cipressen, zonnebloemen, middeleeuwse plaatsjes, meesterlijke kunstwerken, knapperige koekjes, mysterieuze doolhoven en kleurrijke beelden. Het enige dat je nodig hebt, is een potlood (met gum) of een pen, een luie stoel en wat tijd voor jezelf.

Je kunt dit kleurrijke, papieren Toscaanse puzzelboekje als pdf bestellen, om thuis zelf te printen, via deze link. Hints en oplossingen vind je online. In de e-mail waarmee we je bestelling bevestigen, vind je een downloadlink voor een pdf met een aantal hints en alle oplossingen.

Welke puzzels vind je in dit puzzelboekje?

In dit puzzelboekje neemt Saskia je mee naar de Duomo van Siena, waar een magisch vierkant prijkt, om daarna je hersens te kraken op andere magische vierkanten (waaronder sudoku’s en binaire puzzels). Je neemt deel aan de Palio, de beroemde paardenrace, door de paarden van de verschillende wijken van de stad te bewaken, en proeft van de lekkernijen waar Siena’s straten ’s ochtends vroeg naar ruiken.

Je moet de mooiste kunstwerken van de Galleria degli Uffizi in Florence een nieuwe plek geven, je reist met Michelangelo mee naar Carrara, waar hij zijn marmer haalde, en zet alle Toscaanse gerechten in de goede volgorde op tafel. Je oogst de druiven voor de wereldberoemde flessen Chianti, zet de stralende zonnebloemen eens goed in het zonnetje en kraakt de inventieve codes van Leonardo da Vinci.

Je bezoekt de kleurrijkste tuin van Toscane, zoekt naar verschillen op foto’s uit Florence, Siena en Lucca en ontdekt een unieke puzzel bij de Duomo van Lucca. Last but not least kun je je kennis van Toscane testen, met Ciao tutti’s Grote Toscane Quiz.

Smaakt dat naar meer? Bestel dan dit zomerse puzzelboekje en maak een uniek rondje door Toscane!

Bestel de pdf van dit puzzelboekje

Veel puzzelplezier, in bocca al lupo!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Wies van Kuppeveld

    Het is een heel leuk boekje en ik moet met mijn hersentjes hard werken.Ik had de oplossingen op mijn I pad bewaard maar heb ze met mijn oude hersens toch weg gedrukt .Is het heel vervelend of ik ze nog een keer via mail krijg ?Als dat niet lukt dan moet ik gewoon maar blijven zoeken of weet ik wat .Sorry voor het lastig zijn . Dank jullie voor de geweldige berichten .Lees ze met veel plezier .Heb in 1972 bijna 2,5 jaar in Latina aan de kust gewoond door het werk van mijn man,geweldig en echt genoten .Nu ben ik alweer 18 weduwe maar ooit ga ik er weer eens heen Vriendelijke groeten van Wies

  2. Grazie Wies! En geen probleem, ik mail je de oplossingen zo nog even.
    Succes met puzzelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *