Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Binnenkijken bij bellissimo bed & breakfast Valdirose

Wakker worden bij B&B Valdirose is je dag beginnen met het gevoel dat je nog altijd droomt. Het zonlicht dat door de gordijnen spiekt streelt zacht je wangen, de geur van vers gebakken taart nestelt zich in je neus. Na je nog een keer lui uitgerekt te hebben en je ogen over de details in je kamer te hebben laten dwalen (je wil al die prachtige vintage accessoires stiekem wel in je koffer stoppen), is het tijd voor het ontbijt.

De prachtig gedekte tafel is de beste buongiorno die je ooit hebt gezien. Dankzij de groene vingers van Irene schittert er altijd een prachtig bloemenkunstwerk op tafel, van een groot boeket tot kunstig gevlochten kransen of kleine vaasjes met de kleurrijke oogst van die ochtend.

Terwijl Irene al voor dag en dauw de tuin induikt voor haar bloemencreaties, schuift haar moeder de eerste taarten de oven in. Elke ochtend lokt de geur van versgebakken lekkers je vroeg of laat naar deze tafel, waar Paolo, Irenes echtgenoot, je een schuimige cappuccino voorschotelt. We zeiden het al: hier heb je ook na het ontwaken nog het gevoel dat je droomt…

Na dit verrukkelijke begin van de dag wacht het Toscaanse heuvellandschap op je. B&B Valdirose ligt in Lastra a Signa, op veertien kilometer van het historisch centrum van Florence. Maar ook andere Toscaanse pareltjes als Vinci, Pistoia, San Miniato en de Chiantidorpjes zijn vanuit Valdirose prima te bezoeken.

Al is het ook verleidelijk om de hele dag door te brengen in de gemoedelijke sfeer die Valdirose biedt. De prachtige namen van de kamers – Orizzonti, Segreti, Primo Amore, Buona Sorte en Suite Memorie – en de sfeer die ze stuk voor stuk uitstralen, maken ze perfect om een dagje lekker te luieren, te lezen, te schrijven of een lekker lange siësta te houden. Kijk maar mee naar de stijlvol ingerichte kamers en gezamenlijke ruimtes:

Ook genieten van de charme van Valdirose? Je vindt deze bijzonder mooie bed & breakfast aan de Via Val di Rose 35 in Lastra a Signa, vlak bij Florence. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Irene en Paolo via 0039-3358765094 of via info@valdirose.com.

Meegenieten kan op afstand alvast via Facebook, Instagram en Pinterest. En voor alle lezers die ook graag in het Italiaans lezen: Irene houdt ook een persoonlijke blog bij, vol met bloemen, interieurtips en zelfmaakideetjes. Bovendien heeft ze een bellissimo boek uitgebracht, I doni di Irene, waarmee je de romantische sfeer van Valdirose in huis haalt.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *