Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Sicilië met Tururi Tours!

De prachtige palazzi en kerken van Palermo, de roodgedakte windmolens op de zoutvlaktes bij Trapani, de pittoreske barokke plaatsjes in de Val di Noto, de gouden tempels bij Agrigento en Segesta, de kleurrijke Eolische Eilanden, de vissersbootjes in de haven van Favignana… We ontdekten al die Siciliaanse schoonheid met dank aan Mario van Tururi Tours.

Tururi Tours is al vijftien jaar dé specialist voor reizen naar Sicilië. Of je nu alleen op zoek bent naar mooie accommodaties of een volledig verzorgde rondreis wil boeken langs de mooiste plekken van Sicilië, Mario regelt het voor je. Samen met zijn vrouw Marian en een aantal enthousiaste Sicilianen, die je met open armen ontvangen om je hun eiland te laten zien, zorgt hij ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Er is een zeer divers aanbod, van individuele rondreizen tot groepsreizen, van fietsvakanties tot zeilvakanties. Tururi Tours gaat hierbij niet uit van de doorsnee-toerist, maar van de geïnteresseerde reiziger die op zoek is naar een authentieke en complete ervaring.

Daarom zijn respect voor de natuur, voor de Siciliaanse cultuur en voor de sociale samenhang van cruciaal belang. Lokaal en duurzaam genieten dus, met aandacht voor elke plek die je bezoekt én voor de mensen die deel uitmaken van deze plek.

Duizend indrukken in één reis

Terwijl je het allerbeste van Sicilië beleeft, is wel alles gedegen georganiseerd, zoals we in Nederland en Vlaanderen gewend zijn. Tururi Tours is namelijk de perfecte combinatie van Nederlandse efficiëntie en Siciliaanse warmte.

Mario, geboren en getogen in Palermo, en Marian, Nederlandse in hart en nieren, ontmoetten elkaar meer dan twintig jaar geleden in Nederland. Na enige tijd verruilden ze de lage landen voor het historisch centrum van Palermo, waar ze nog altijd met hun drie bellisimi bambini wonen en waar hun boot, de Zephyr, in de haven ligt.

Wij mochten even deel uitmaken van hun dagelijkse routine en genoten van de perfect in elkaar overvloeiende Siciliaanse en Hollandse rituelen. Zo staat er een grote pot pindakaas op tafel en stappen alle familieleden elke ochtend op de fiets, naar school en naar werk.

Eenmaal op het Tururi-hoofdkantoor, in een gezellige coworking space, lijkt Nederland echter ver weg: daar hoor je die heerlijke geluiden van Sicilië, van kwetterende zwaluwen tot luidruchtige gesprekken in Siciliaans dialect. De koffiepauze bestaat uit een caffè met een cannolo, de lunch uit een broodje crocchè e panelle.

In deze op en top Siciliaanse setting worden alle reizen voor je samengesteld. Denk nu niet dat Mario en Marian hier ook alle dagen achter hun bureau zitten. Aangezien ze alle accommodaties – en dus ook alle eigenaren – persoonlijk kennen, zijn ze ook regelmatig op pad. Want contacten onderhouden gebeurt grotendeels op zijn Siciliaans, door écht persoonlijk contact, bijvoorbeeld tijdens een gezamenlijke lunch of diner met de hele familie.

Door al die reizen kent Mario het eiland als zijn spreekwoordelijke broekzak. Mario: ‘Het is echter geen eilandje, zoals veel mensen vaak denken. Met bijna zes miljoen inwoners en een oppervlakte van meer dan zestig procent van Nederland is het een enorme schat die con calma ontdekt dient te worden.’

Con calma is inderdaad het enige juiste tempo waarop je het beste van Sicilië ontdekt. Het eiland heeft zó veel te bieden, dat je er tientallen keren vakantie kunt vieren zonder je te vervelen. Dankzij Tururi is elke keer onvergetelijk.

Niet voor niets is Tururi’s motto ‘duizend indrukken in een reis’. Je zult keer op keer versteld staan en op en top genieten, van een bezoek aan verstilde dorpjes tot zwemmen in baaien die regelrecht uit een reisbrochure voor een verre tropische bestemming lijken te komen.

Insider tips & persoonlijke service

Mario: ‘Als je voor slechts één verblijfadres kiest, dan mis je heel veel van Sicilië. De kennismaking blijft dan beperkt tot de regio waarin je verblijft, tenzij je de hele dag in de auto wilt zitten. En dat is ook niet de bedoeling van een ontspannen vakantie, toch? Daarom adviseren wij dan ook om bij een bezoek van slechts een weekje, de reis tot één kant van het eiland te beperken.

Wie de diversiteit van Sicilië wil ontdekken, kiest beter meerdere accommodaties, op strategische plekken. Mario helpt je graag met het selecteren van de juiste adresjes, maar ook met bijzondere tips voor excursiemogelijkheden, die vaak niet te vinden zijn in traditionele reisgidsen.

Mario: ‘Wie contact met ons opneemt, is op zoek naar persoonlijke service en de garantie dat wij, als Sicilië-specialist, de beste tips in huis hebben. Als ambachtelijke kleermakers ontwerpen we dan ook graag een rondreis op maat.

Marian en ik delen graag de plekken waar we zelf zo van houden: de natuur, de zee, de kleurrijke plaatsen, van heerlijk eten en drinken (van onze befaamde arancine en cannoli tot pasta’s om van te watertanden), van de spontaniteit, trots en gastvrijheid van de mensen op het eiland. We houden echter ook van duidelijke afspraken en niet van improviseren, tenzij dat echt nodig is – en dan zijn wij Sicilianen daar ware specialisten in!

Tijdens een heerlijke lunch bij hun vakantiehuisje in de bergen, waar de kinderen genieten van het spelen in de buitenlucht en het banjeren door het bos, vertelt Mario vol verve verder over wat hij zo mooi aan zijn werk vindt.

Authentiek Sicilië – maar dan écht

‘We gaan altijd op zoek naar onbekende plekjes en bijzondere mensen die de ervaring voor onze gasten zo uniek mogelijk kunnen maken. Dit is natuurlijk al een feestje op zich, maar wat ons uiteindelijk de meeste voldoening geeft, zijn de enthousiaste reacties van onze gasten.

Een steeds terugkerend thema is dat onze formule de mensen in staat stelt Sicilië te ervaren zoals het echt is en niet zoals men misschien denkt dat de toeristen het zouden willen zien. Als we dat bereiken, is onze misse geslaagd!’

Mario is zelfs zo zeker van zijn zaak dat hij de uitdrukking ‘ci mettiamo la faccia’ uit de kast trekt. Hij zou er z’n hand voor in het vuur steken. Bij het toetje – een schaal vol verrukkelijke dolci, met natuurlijk veel mini-cannoli – komt hij daar nog even op terug.

‘Eigenlijk dekt dat de lading niet volledig, noi ci mettiamo anche l’anima e il cuore – we steken er ook ons hele hart en onze hele ziel in. En dát voel je, tijdens elke seconde van je reis, zoals we inmiddels uit ervaring weten. Op reis met Tururi is met hart en ziel Sicilië ontdekken!

Zelf beleven hoe het échte Sicilië is? Kijk dan voor meer informatie op www.tururi.org of neem contact op met Mario via info@tururi.org.

Nóg een bijzonder eiland

Overigens kun je ook bij Tururi Tours terecht als je Sardinië, het andere grote eiland van Italië, wil verkennen. Ook daar weet Mario inmiddels de mooiste adressen en met behulp van de locals heeft hij een prachtig netwerk aan agriturismi en bed & breakfasts op Sardinië opgebouwd. Tijdens deze met zorg uitgestippelde rondreis word je vast halsoverkop verliefd op Sardinië!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *