Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Masseria Agnello – boutique hotel aan de Siciliaanse zuidkust

Aan de zonnige zuidkust van Sicilië, in de buurt van Agrigento, kom je helemaal tot rust bij Masseria Agnello, een oude boerderij die is omgetoverd tot een prachtig boutique hotel.

De luxe masseria wordt omgeven door palmbomen, olijfbomen en johannesbroodbomen. In de tuin groeien heerlijk geurende mediterrane kruiden als tijm, rozemarijn en lavendel. Vanaf het landgoed, dat op een schilderachtige heuvel ligt, heb je een adembenemend uitzicht over zee. Ook zijn er twee heerlijke zwembaden en een grote kinderspeelplaats.

De kamers zijn allemaal prachtig gerestaureerd, waarbij de typisch Siciliaanse stijl van de masseria mooi behouden is gebleven zonder in te boeten aan luxe en comfort.

Je vindt de kamers in de voormalige vertrekken van de adellijke familie die hier ooit woonde, maar ook in de voormalige boerenhuisjes en stallen. Sommige kamers hebben uitzicht over zee, andere kijken uit over de mooie tuin en de olijfboomgaard.

In het restaurant (dat alleen is bedoeld voor de gasten van Masseria Agnello) kun je de typische streekproducten proeven. Ook kun je hier een kookles of een heerlijke wijnproeverij volgen. Liever zelf koken? Dat kan natuurlijk ook, onder andere bij de barbecue-area.

Dit stukje Sicilië leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, met prachtige vergezichten. Vlak bij de masseria ligt het gezellige stadje Realmonte. Ook Scavuzzo is de moeite waard. Hier kun je je laten betoveren door de indrukwekkende kathedraal die is uitgegraven in een van de drie nog actieve zoutsteenmijnen die Sicilië rijk is.

De Valle dei Templi, de tempelvallei, van Agrigento ligt op vijftien kilometer afstand. Heel dichtbij is ook de zee, met onder meer de schitterende Scala dei Turchi, een zuiver witte, trapachtige rotspartij direct aan de kust.

Andere mooie uitstapjes zijn onder meer het natuurreservaat Torre Salsa en de dorpjes in de directe omgeving, zoals Sant’Angelo Muxaro, Burgio (dat bekend staat om zijn ambachtelijke keramiek) en Caltabellotta, met een prachtig uitzicht over de zee.

Een verblijf bij Masseria Agnello boek je via Tururi Tours

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *