Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Fontes Episcopi – heerlijk bijkomen bij een bijzonder bio-resort

Heb je er behoefte aan om je batterij even goed op te laden? Om heerlijk tot rust te komen, om lichaam en geest te verwennen met even helemaal niets behalve een massage, een biologische maaltijd en een goed glas wijn? Dan ben je bij Fontes Episcopi, in het zuiden van Sicilië, aan het juiste adres!

Terug naar de bron
Op de plek waar je nu dit luxe bio-resort vindt, lag ooit het vakantiehuis van de plaatselijke bisschop. Daar dankt Fontes Episcopi (dat letterlijk ‘bronnen van de bisschop’ betekent) zijn naam aan.

Net als de bisschop hier ooit al zijn beslommeringen achter zich liet, laaf jij je nu aan de gastvrijheid van eigenaren Kata en Maurizio, aan de schoonheid van de tuin en van het resort, waar over elk detail goed is nagedacht.

Zodra je het terrein oprijdt, overheerst een bijna heilige rust. De blaadjes van de olijfbomen die om het resort heen staan, ritselen in de wind. Een kat schiet over de parkeerplaats naar de grote poort die naar de binnenplaats leidt, alsof hij ons de weg wil wijzen.

Rondom deze binnenplaats scharen zich de gezamenlijke ruimtes van Fontes Episcopi, met enerzijds de lounge, een fijne leeszaal, de grote keuken met aangrenzende eetzaal en anderzijds de wellnessruimte.

Bloemen en kruiden
Op de eerste verdieping liggen de kamers, alle zeven anders ingericht maar allemaal even harmonieus en rustgevend, met alle comfort dat je je maar kunt wensen. Natuurtinten voeren de boventoon, handgemaakte houten meubels en een aantal met zorg verzamelde accessoires maken het helemaal af.

Elke kamer heeft airconditioning, een minibar en een heerlijke douche. Wil je graag kunnen ontspannen in een warm bad, dan is Camera Fiordaliso (‘korenbloem’) de jouwe.

Wij sliepen in Camera Ulivo (‘olijfboom’), met mooi uitzicht op de olijfbomen die op het land van Fontes Episcopi staan en met een lekker luxe bed waarin het heerlijk dromen is.

Camera Carrubo (‘johannesbroodboom’) en Miele (‘honing) zijn vergelijkbaar. Camera Rosmarino (‘rozemarijn’), op de begane grond, is helemaal aangepast aan de wensen van mindervaliden.

Camera Arancia (‘sinaasappel’) dankt zijn naam aan het uitzicht op de sinaasappelbomen. Deze kamer heeft een groot privéterras, waar je desgewenst ’s ochtends van het ontbijt kunt genieten. Ook Camera Alloro (‘laurier’) heeft een eigen terras, maar dat kijkt uit over de binnenplaats en het platteland rondom het resort.

Het kloppend hart van Fontes Episcopi
De grote keuken en de aangrenzende eetkamer vormen het kloppend hart van Fontes Episcopi. Hier wordt ’s ochtends het uitgebreide ontbijt geserveerd, met verschillende hartige lekkernijen en vers gebakken taarten uit eigen oven.

Deze authentieke houtoven wordt later op de dag ook gebruikt om het diner te bereiden, met op het menu vooral veel lekkers uit eigen tuin, huisgemaakte pasta en zoeter dan zoete dolci, iets waar Sicilië bekend om staat.

De deuren van de keuken staan altijd open voor iedereen, of je nu alleen even mee wil kijken of juist ook zelf graag de handen uit de mouwen wil steken. Op verzoek organiseren Kata en Maurizio ook kookworkshops, wijn- en olijfolieproeverijen.

Afhankelijk van het seizoen kun je ook helpen bij het oogsten van de amandelen of de olijven. Natuurlijk mag je ook altijd een handje helpen in de moestuin, met zaaien, onkruid wieden en oogsten. Niets smaakt immers zo lekker als groente die onder de Siciliaanse zon hebben kunnen rijpen en die je met eigen handen hebt geplukt.

Op en top ontspannen
Heerlijk ontspannen kan niet alleen op het grote terras (waar ’s zomers ook het ontbijt wordt geserveerd) of in het kleine zwembad (in het voorjaar van 2018 zal er ook een tweede, groter zwembad zijn aangelegd), maar ook in de wellnessruimte.

Of je nu kiest voor een ‘hooibad’, een douche onder de olijfbomen, een verfrissend voetbad met aromatische kruiden, een massage met etherische oliën of een pakking met natuurlijke modder, je voelt je als herboren.

Eropuit!
De omgeving leent zich voor prachtige wandelingen, bijvoorbeeld in het natuurreservaat Torre Salsa of in de Monte Sicani. Natuurlijk mag een bezoek aan de Valle dei Templi (Tempelvallei) bij Agrigento ook niet ontbreken, net als het bewonderen van de Scala dei Turchi.

Kata en Maurizio verhuren ook elektrische fietsen en organiseren op verzoek excursies te paard. Hun vriend Pierfilippo van Val di Kam, die het gebied rondom Fontes Episcopi als zijn broekzak kent, neemt je graag mee op pad om kennis te maken met de lokale bevolking.

Hij stelt je graag voor aan de inwoners van Sant’Angelo Muxaro, laat je zien hoe de lokale schapenkaas wordt gemaakt en wandelt met je mee door het kleurrijke FARM Favara Cultural Park. Ook wij gingen met Pierfilippo op pad, maar daarover morgen meer!

Een verblijf bij Fontes Episcopi boek je via Tururi Tours

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *