Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de mooiste plaatsjes ten zuiden van de Etna

Dorpjes-Etna-opening

Een vakantie in het noordoosten van Sicilië is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de Etna. Natuurlijk kun je de vulkaan zelf beklimmen (onder begeleiding van een ervaren gids) en een bezoek brengen aan Catania. Maar er valt nog veel meer te beleven in dit gebied. Deze plaatsjes, grofweg gelegen tussen de zuidelijke hellingen van de Etna en de zee, zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoekje waard!

Trecastagni
Dwaal door de steegjes van het pittoreske Trecastagni, een lust voor het oog en de lens van de camera. Bezoek de Chiesa Madre, maar vergeet vooral de mooie San Nicolò niet, te bereiken via een imposante monumentale trappartij.

TrecastagniTrecastagni-2 Trecastagni-3Trecastagni-4

Valverde
Valverde is een klein dorpje met zo’n typisch Italiaans dorpsplein, waar de nonni op hun bankje zitten en de kindjes vrolijk spelen in de zon. Aan de flanken van het plein vind je de belangrijkste kerk van het dorp, het Santuario della Madonna di Valverde. Tip: geniet ’s avonds van een uitgebreid Siciliaans diner bij Masseria Carminello (vooraf reserveren noodzakelijk)!

ValverdeValverde-1 Valverde-2

Aci Catena
Wie een mooi uitzicht wil op zowel de azuurblauwe zee als de majestueuze Etna, rijdt naar het uitkijkpunt bij het Eremo di Sant’Anna in Aci Catena. Vanaf de balustrade, waarop talloze verliefde Italiaanse stelletjes hun amoureuze boodschappen achterlieten, geniet je van een geweldig panorama.

Aci-Catena-3Aci-Catena-1 Aci-Catena-2Aci-Catena-4

Capo Mulini
Wie uiteindelijk helemaal doorrijdt naar zee, komt uit in Capo Mulini. Geniet hier van een wandeling langs het water en neem plaats in een van de restaurantjes die aan of zelfs deels in zee liggen. Voor lekkere verse vis moet je hier zijn!

Capo-Mulini-1Capo-Mulini-3 Capo-Mulini-2

Tips voor met de kids
Zijn de kinderen mee op vakantie? Dan kun je in de omgeving van de Etna veel leuks ondernemen! Bezoek bijvoorbeeld het ‘vlinderhuis’, Casa delle Farfalle, in het Parco Monteserra. Vlakbij vind je ook het Museo dell’Etna (het voormalige Museo della Lava), waar kinderen alles te weten komen over hoe de machtige vulkaan en zelfs in een simulator kunnen ervaren hoe het is als de Etna uitbarst!

Casa-Farfalle-EtnaCasa-Farfalle-Etna-2 Museo-Etna

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *