Download gratis de Ciao tutti app!

Wine Resort Leda d’Ittiri (Alghero) – vakantie tussen de wijngaarden

Logeren tussen de wijngaarden? Dat kan niet alleen in Toscane of Piemonte, maar ook op Sardinië! Wine Resort Leda d’Ittiri is een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie, tussen de wijngaarden en de olijfbomen, niet ver van Alghero, de gezelligste stad in het noordwesten van Sardinië.

Dit charmehotel heeft slechts negen kamers en is een oase van rust, met een zwembad en een heerlijke tuin. Hier wil je eigenlijk nooit meer weg…

Alle kamers zijn verschillend van afmeting en van inrichting. Een van onze favoriete kamers is de Junior Suite, met balkon dat uitzicht biedt over de wijngaarden. Drie van de negen kamers liggen in een apart gebouw, tegenover het zwembad. Deze kamers hebben ieder een eigen terras.

Het hotel en de bijbehorende wijngaarden en olijfgaarden worden gerund door Annamaria en haar moeder Antonella. In 1996 besloten de ouders van Annamaria dat ze dicht bij de kust een perceel met een huis wilden kopen.

Een oase vol olijfbomen en wijnranken

Ze vonden hun droomplek vlakbij Fertilia, een terrein van tien hectare met een verwoest huis en een vijftigtal oude olijfbomen. Een jaar later plantten ze nog eens 2700 olijfbomen. Na een paar jaar besloot Antonella om zich volledig aan de boerderij te gaan wijden en stopte ze met haar werk als jurist.

Toen in 1999 het naastgelegen perceel van negen hectare met een verwaarloosde wijngaard en dito boerderij te koop kwam, besloten ze om ook dit perceel te kopen. In 2000 werd ruim vijf hectare wijngaard aangeplant, met de lokale Vermentino- en Cannonau-druif en de speciale Cagnulari-druif.

Annamaria werkte in die tijd in Rome, waar ze culinaire reizen organiseerde. Ze behaalde haar sommelierdiploma en werd in 2008 ook professioneel olijfolieproever. Dat was het moment dat ze besloot naar Sardinië terug te keren om samen met haar moeder de boerderij te restaureren en een plek te creëren waar ze gasten konden ontvangen.

Bij mooi weer wordt het ontbijt, dat bestaat uit lokale, biologische producten, geserveerd in de tuin achter het hoofdgebouw. Als je verblijft bij Leda d’Ittiri kun je natuurlijk deelnemen aan een wijn- of olijfolieproeverij.

Ontdek de charme van Sardinië

Wil je meer van Sardinië zien en verblijven in rustige, authentieke accommodaties? Kies dan voor de 15-daagse Fly & Drive Charmant Sardinië van Eva Sardinia. Je reis start bij Wine Resort Leda d’Ittiri bij Alghero, waarna je via de prachtige westkust naar Riola Sardo reist, waar je in een romantische oude boerderij verblijft.

Vervolgens trek je naar het binnenland, bij het stadje Bitti, in de mooie bergachtige streek Barbagia. De reis eindigt op een landgoed aan de voet van de Monte Limbara, bij het stadje Tempio Pausania.

Wil je persoonlijk advies over een reis naar Sardinië? Neem dan contact op met Eva Sardinia via info@eva-sardinia.com of via 0031-229591942.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.