Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wine Resort Leda d’Ittiri (Alghero) – vakantie tussen de wijngaarden

Logeren tussen de wijngaarden? Dat kan niet alleen in Toscane of Piemonte, maar ook op Sardinië! Wine Resort Leda d’Ittiri is een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie, tussen de wijngaarden en de olijfbomen, niet ver van Alghero, de gezelligste stad in het noordwesten van Sardinië.

Dit charmehotel heeft slechts negen kamers en is een oase van rust, met een zwembad en een heerlijke tuin. Hier wil je eigenlijk nooit meer weg…

Alle kamers zijn verschillend van afmeting en van inrichting. Een van onze favoriete kamers is de Junior Suite, met balkon dat uitzicht biedt over de wijngaarden. Drie van de negen kamers liggen in een apart gebouw, tegenover het zwembad. Deze kamers hebben ieder een eigen terras.

Het hotel en de bijbehorende wijngaarden en olijfgaarden worden gerund door Annamaria en haar moeder Antonella. In 1996 besloten de ouders van Annamaria dat ze dicht bij de kust een perceel met een huis wilden kopen.

Een oase vol olijfbomen en wijnranken

Ze vonden hun droomplek vlakbij Fertilia, een terrein van tien hectare met een verwoest huis en een vijftigtal oude olijfbomen. Een jaar later plantten ze nog eens 2700 olijfbomen. Na een paar jaar besloot Antonella om zich volledig aan de boerderij te gaan wijden en stopte ze met haar werk als jurist.

Toen in 1999 het naastgelegen perceel van negen hectare met een verwaarloosde wijngaard en dito boerderij te koop kwam, besloten ze om ook dit perceel te kopen. In 2000 werd ruim vijf hectare wijngaard aangeplant, met de lokale Vermentino- en Cannonau-druif en de speciale Cagnulari-druif.

Annamaria werkte in die tijd in Rome, waar ze culinaire reizen organiseerde. Ze behaalde haar sommelierdiploma en werd in 2008 ook professioneel olijfolieproever. Dat was het moment dat ze besloot naar Sardinië terug te keren om samen met haar moeder de boerderij te restaureren en een plek te creëren waar ze gasten konden ontvangen.

Bij mooi weer wordt het ontbijt, dat bestaat uit lokale, biologische producten, geserveerd in de tuin achter het hoofdgebouw. Als je verblijft bij Leda d’Ittiri kun je natuurlijk deelnemen aan een wijn- of olijfolieproeverij.

Ontdek de charme van Sardinië

Wil je meer van Sardinië zien en verblijven in rustige, authentieke accommodaties? Kies dan voor de vijftiendaagse Fly & Drive Charmant Sardinië van Eva Sardinia. De reis begint in een agriturismo in het noordoosten van het eiland, nabij Arzachena. Je kunt een bezoek brengen aan de fameuze Costa Smeralda en de Maddalena Archipel.

Vervolgens rijd je naar het plaatsje Bitti in het binnenland. In de streek Barbagia geniet je van de authentieke Sardijnse keuken. De historisch interessante westkust van Sardinië is bekend vanwege de Vernaccia-wijnen en de bottarga, de kuit van de harder. De reis eindigt in het noordwesten, waar je verblijft in een Wine Resort nabij de gezellige stad Alghero.

Wil je persoonlijk advies over een reis naar Sardinië? Neem dan contact op met Eva Sardinia via info@eva-sardinia.com of via 0031-229591942.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *