Home » Reizen door Italië » Sardinië » Ontdek kleurrijk Bosa
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ontdek kleurrijk Bosa

Een van de kleurrijke plaatsjes van Sardinië is het stadje Bosa, gebouwd tegen een heuvel aan de westkust van Sardinië. De rivier de Temo stroomt door de stad, waarna deze bij het nabijgelegen Bosa Marina uitmondt in zee.

Vanaf de boogbrug uit 1871 heb je prachtig beeld over de kleurrijke huisjes, het kasteel bovenop de heuvel, de vissersbootjes en de statige panden aan het water, met palmbomen die zachtjes wuiven in de wind.

Bosa (7)Bosa (5)

Bosa is een klein stadje, met slechts achtduizend inwoners, dat zeker een bezoekje waard is als je van smalle straatjes en kleurrijke huizen houdt. Zeker op dinsdagochtend, want dan is er markt in de stad!

De ideale gelegenheid om op zoek te gaan naar streekproducten van Sardinië. We zien de bekende messen uit Pattada, geitenbellen uit de binnenlanden en allerlei artikelen gemaakt van kurk, afkomstig uit Calangianus. Helaas hebben we geen tijd om al deze plekken te bezoeken, maar dankzij de markt maken we toch kennis met al deze producten waar ze op Sardinië zo trots zijn.

SONY DSCSONY DSC SONY DSC

Naast alle bekende streekproducten is er ook veel eten te vinden op de markt. Het verse fruit lacht ons toe, evenals de bekende Sardijnse lekkernij torrone (noga). Een oud vrouwtje hakt stevig in de enorme blokken noga zodat we kunnen smullen van noga met honing, walnoten en citroen.

SONY DSC

Na de markt is het tijd voor een klim richting het imposante kasteel Malaspina, dat in 1112 werd gebouwd door de gelijknamige Toscaanse familie, hoog boven op een heuvel. Deze familie Malaspina was lange tijd de baas in dit deel van Sardinië, totdat de Catalanen het gebied in de veertiende eeuw veroverden.

Vandaar ook dat er op Sardinië nog veel Toscaanse én Spaanse invloeden terug te vinden zijn (we schreven eerder al over de Pisaanse kerken op Sardinië en over Alghero, dat ook wel ‘Klein-Barcelona’ wordt genoemd). Het kasteel is te bezoeken van maart tot november, maar alleen voor het uitzicht over Bosa is de klim naar boven al meer dan de moeite waard.

SONY DSC SONY DSC

Daarna wachten de smalle straatjes van Bosa, waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Ondanks dat het een prachtig stadje is, zijn er maar weinig toeristen. Dit komt het beeld van Bosa alleen maar ten goede, met vooral Italianen die winkelen en genieten van hun lunch op een van de kleine pleintjes.

We zoeken wat verkoeling in de kathedraal die hier eveneens in de twaalfde eeuw zijn intrede deed. Nadat we een kaarsje hebben aangestoken, bekijken we buiten de huizen met hun gietijzeren balkonnetjes, de vissers aan het water en de kleine restaurantjes. Aan foto-momenten geen gebrek!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Ondertussen is het warm geworden en verruilen we het kleurrijke stadje voor de blauwe zee en het strand bij Bosa Marina! Maar niet voordat we heerlijke ijsjes met de meest felle kleuren hebben besteld, om zo de ochtend in kleurrijk Bosa in stijl af te sluiten.

Bosa (6)

Sardinië – Eiland vol verhalen
Nog meer Sardijnse geheimen ontdekken? Download dan de Ciao tutti Special Sardinië – Eiland vol verhalen, met bijna 200 pagina’s vol met verhalen, tips en foto’s met dit bijzondere eiland in de hoofdrol. Geniet van het betoverende Sardinië!

Ciao-tutti-Special-Sardinië-Eiland-vol-verhalen

Bestel Ciao tutti Special #9 – Sardinië Eiland vol verhalen voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Laat ik beginnen met dat ik vind dat je echt een geweldige blog hebt! Zo leer ik Italië steeds wat beter kennen. Je maakt ook zulke vrolijke leuke foto’s, waar de reislust echt helemaal wordt aangewakkerd! Bosa ziet er echt super leuk, typisch Italiaans en vrolijk uit!

  2. Grazie Simone! Bosa is écht een aanrader, wat een heerlijk kleurrijk stadje is dat. We zijn er helemaal verliefd op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *