Home » Reizen door Italië » Sardinië » Cagliari – not a bit like Italy…
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Cagliari – not a bit like Italy…

Willemijn was deze maand even in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. De stad ligt helemaal in het zuiden van het eiland, waardoor het er meestal aangenaam warm is, ook in de winter.

Cagliari

Het is een bijzondere stad, zoals D.H. Lawrence al schreef toen hij de stad in 1921 bezocht: ‘It is strange and rather wonderful, not a bit like Italy… Lost between Africa and Europe, belonging to nowhere.’ En hoewel Cagliari wel wat moderner is geworden dan tijdens zijn reis, is die bijzondere sfeer nog steeds bewaard gebleven. Dankzij de unieke combinatie van de historische stad, de uitgestrekte stranden en de talloze flamingo’s is Cagliari nog steeds een beetje een exotische bestemming.

Cagliari-flamingo

3x niet te missen in Cagliari
Het oude centrum van Cagliari bestaat uit vier wijken: Castello, Villanova, Stampace en Marina. Castello vormt het historische hart van de stad, met smalle, steile straatjes die volgens D.H. Lawrence doen denken aan de steegjes in Jeruzalem. De wijk is een must see tijdens je bezoek aan Cagliari, niet in het minst vanwege het geweldige uitzicht over de stad en over zee. Bezoek de kathedraal Santa Maria del Castello en het Palazzo Vicoregio.

Cagliari-Castello

Tip: bekijk de zonsondergang vanaf het Bastione di San Remy met het Terrazza Umberto I, waar een levendige sfeer heerst. Bestel een glas prosecco of een cocktail bij Caffè degli Spiriti en droom weg met de lichtjes van de stad aan je voeten.

De Orto Botanico van Cagliari is een van de mooiste van heel Italië. De tuin werd in 1866 aangelegd door Patrizio Gennaro en is inmiddels uitgegroeid tot een oase van bijzondere bomen die op warme dagen zorgen voor lekker veel schaduw, meer dan 500 soorten bloemen en planten, een vijver met waterlelies, een oud Romeins waterreservoir (waar wel 100.000 liter water in kon worden opgeslagen!) en cactussen die de oude stenen lijken te omarmen.

Cagliari ligt direct aan het strand. Poetto, het zeven kilometer lange stadsstrand van Cagliari, biedt een fijn zandstrand en een azuurblauwe zee om een frisse duik te nemen. Dankzij de enorme uitgestrektheid is het hier nooit echt druk, ondanks het feit dat de inwoners van Cagliari hier als het maar even kan heen komen. Lunch tijdens je dagje strand bij Ricciomania, een van de kraampjes op het strand, waar je echt de linguine ai ricci (dunne spaghetti met zee-egels) moet proeven.

Cagliari-Poetto

Ga vanuit Cagliari ook zeker even naar Capo Spartivento, het meest zuidelijke puntje van Sardinië. Je kunt het uiterste stukje eiland redelijk goed bereiken, met als beloning een ongekend uitzicht over de Middellandse Zee!

Meer lezen over Cagliari en Sardinië?
In onze special over dit bijzondere eiland nemen we je mee op een reis vol verhalen. We trekken het hele eiland rond, langs schitterende stranden, blauwer dan blauwe baaitjes, uitgestrekte natuur, unieke dorpjes en de lekkerste delicatessen.

Ciao-tutti-Special-Sardinië-Eiland-vol-verhalen

Sardinië – Eiland vol verhalen is een uniek samenspel van verhalen, tips en schitterende foto’s, die een niet te evenaren eiland laten zien. Want zoals D.H. Lawrence al schreef in zijn boek Sea and Sardinia: ‘This land resembles no other place. Sardinia is something else. Enchanting spaces and distances to travel – nothing finished, nothing definitive. It is like freedom itself.

Geniet voor € 5,95 van het betoverende Sardinië!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *