Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Sant’Efisio in Cagliari – de kleurrijkste processie van Sardinië

Naast de kleurrijke plaatsjes op Sardinië staat het eiland bekend om het feest van Sant’Efisio, dat begin mei wordt gevierd in Cagliari. Een must see als je in die periode op het eiland vakantie viert – of moeten we zeggen dé reden om begin mei op Sardinië te zijn?

Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (1)

Efisio heeft Sardinië in 1652 gered van de pest. Als dank wordt er elk jaar op 1 mei een processie voor deze heilige gehouden. En niet zomaar een processie, nee, het is de langste processie ter wereld!

Een indrukwekkende stoet eilandbewoners in vrolijke kleuren trekt door de straten van Cagliari, vergezeld door paarden en ossen die de mooiste karren en koetsen voorttrekken.

Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (2) Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (6) Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (7)

Van de feloranje kostuums van de inwoners van Desulo tot de sobere zwarte jurken van de ragazze uit Tempio, van de goudkleurige kleding van de bewoners van Quartu tot de vissers van Cabras, die de tocht blootsvoets afleggen – je kijkt je ogen uit.

De processie gaat vergezeld van de klanken van de launeddas, een typisch Sardijnse fluit. Ook de geur van bloemen is nooit ver weg; de geur van het voorjaar trekt net als de lange processie over het eiland. Pas na drie dagen, op 4 mei, wordt de heilige weer teruggebracht naar zijn plek, waar hij een jaar lang mag bijkomen van de spectaculaire tocht.

Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (8) Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (9) Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (9a) Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (10) Sant-Efisio-Cagliari-Sardinie (11)foto’s: Greg Pecold

Zowel lokale bewoners als bezoekers kunnen genieten van dit jaarlijkse spektakel. Zou je graag deze bijzondere Sardijnse traditie willen bijwonen? Eva Sardinia heeft een aantal mooie accommodaties in Cagliari en omgeving. Geniet van dit kleurrijke spektakel!

Nog meer tips voor je vakantie op Sardinië

Ga je op vakantie naar Sardinië? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel de Special over Sardinië

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *