Home » Reizen door Italië » Sardinië » Buonissima Bosa – drie adresjes voor lunch, aperitivo en diner
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Buonissima Bosa – drie adresjes voor lunch, aperitivo en diner

Annerike ontdekte tijdens haar verblijf bij Palazzo Sa Pischedda ook drie heerlijke adresjes in Bosa. Met deze tips voor lunch, aperitivo en diner ben je culinair gezien een dagje onder de pannen. Buon appetito!

Annerike: ‘Voor de lunch hoef ik niet lang te zoeken. De vrolijke obers van Il Tipico, aan het Piazza Costituzione, die zichtbaar lol in hun werk hebben, de pizza’s op de kaart én een flinke dosis zon op het terras vormen de perfecte ingrediënten voor een pranzo, lunch.

Als ze horen dat de vriendin met wie ik ben en ik Nederlands zijn, komt een van de obers al aangesneld met een Margriet in zijn hand, waar een artikel in staat over Bosa. Samen met zijn collega staat hij op een foto in de deuropening van Il Tipico.

Als ik vraag of hij weet wat er over Il Tipico geschreven staat, haalt hij zijn schouders op. ‘Charmante, vrolijke bediening. Prima gerechten’. Met een grote grijns op zijn gezicht zegt hij: ‘Siamo noi!’, dat zijn wij! En daar blijkt geen woord van gelogen.

Voor een aperitivo strijken we neer op het terras van Bar Le Colonne (Via Gioberti 1b). De bar zelf ligt achter een onopvallende gevel tegenover een tankstation. Waar het hier om draait, is het terras aan de rivier de Temo, een fijne plek om te genieten van de laatste zonnestralen van de dag, met een Aperol Spritz of glas lokale wijn binnen handbereik.

De eigenaar laat je maar al te graag proeven van de wijn die afkomstig is van de wijnvelden rondom Bosa. Voor de lekkere trek krijgen we er bruschette bij.

Het decor? In de verte, waar de Temo uitmondt in zee bij Marina di Bosa, zakt de zon in de zee. De laatste gloed verwarmt nog net het terras, vanwaar je uitkijkt op een negentiende-eeuwse leerlooierij, waarin nu een klein leermuseum is gevestigd. Deze herinnert nog aan de tijd dat Bosa een levendig handelscentrum was voor schoenen en tassen.

Als je je zintuigen wil verwennen met mooi opgediende gerechten die ook nog eens verrukkelijk smaken, ben je aan het juiste adres bij Estroò (Piazza Vincenzo Gioberti 5). Je kunt binnen zitten in dit kleine, maar fijne restaurant of buiten op het terras onder de parasol.

Buiten staat een vitrine vol met dagverse vis, waaruit je een keuze kunt maken. De vis wordt aan tafel voor je klaargemaakt, zodat je zelf alleen nog maar hoeft te genieten van de zachte vis, inclusief een palet aan kleurrijke, bijpassende groenten. Zelfs de dagelijkse portie vitamines wordt in stijl gereserveerd.

Ook vleesliefhebbers en vegetariërs komen hier goed aan hun trekken. Aanrader is de huisgemaakte pasta met geschaafde funghi, paddenstoelen, en een romige saus met Parmezaanse kaas.

Over het toetje hoeven we niet lang na te denken: pecorino uit de oven, afgemaakt met een krokant koekje van pecorino, amandelen en honing. Da leccarsi i baffi, om je vingers bij af te likken!’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *