Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vlaamse voetsporen in Rome – Rubens, Van Dyck en Giambologna

Na een wandeling in de voetsporen van Nederlandse kunstenaars in Rome kon een route op zoek naar de herinneringen aan hun Vlaamse kunstenaars natuurlijk niet uitblijven. Want ook de Vlamingen reisden graag naar Italië – en naar Rome in het bijzonder – om inspiratie op te doen, om de klassieke overblijfselen te bestuderen en bijzondere landschappen te vereeuwigen.

Voor veel Vlaamse kunstenaars was Rome een geliefde bestemming, waar ze graag langere tijd verbleven en/of regelmatig terugkeerden. Rubens, Van Dyck en Giambologna, om drie grote namen te noemen, lieten er prachtige werken achter voor ze weer naar België terugkeerden of naar een andere bestemming in Italië reisden. Maar ook minder bekende kunstenaars verfraaiden de Eeuwige Stad met hun schilderijen, beelden en schetsen.

Samen met de Vlaamse Carl en Franka van Cosiddetto.be gingen we op zoek naar de ‘souvenirs’ van de Vlaamse kunstenaars. In deze City Walk nemen we je mee op pad langs een aantal schitterende kunstwerken die de Vlamingen in Rome hebben achtergelaten. Dompel je onder in het Vlaamse erfgoed in Rome en sta oog in oog met de kunstenaars op verrassende plekken, zowel binnen als buiten de gebaande paden.

Download Vlaamse voetsporen in Rome voor € 4,99

De foto op de cover toont een detail van Rubens’ schildering in de Chiesa Nuova. De route voert langs deze kerk, maar ook langs de Sint Juliaan der Vlamingen, de Sint-Pieter, de Engelenburcht, de Santa Maria dell’Anima, de Galleria Doria Pamphilj, de Sant’Ignazio, de Accademia di San Luca, Palazzo Barberini, Palazzo Zuccari en de Villa Medici.

Deze wandeling is circa negen kilometer lang. Je kunt er gemakkelijk een dag mee vullen zonder dat je alle genoemde kerken, musea en galerijen bezoekt. Wil je in alle rust de werken van de Vlaamse kunstenaars bewonderen in alle musea die we noemen, dan is het wellicht verstandig om later een keer terug te keren voor een bezoek of om de route in tweeën te delen.

Elke City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan op meerdere apparaten (je computer, laptop, smartphone en/of tablet).

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *