Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

The Beehive: heerlijk hostel bij station Termini in Rome

Beehive-Rome 1

Willemijn mocht onlangs ontdekken hoe leuk Rome eigenlijk is in de winter. Terwijl je vanaf het voorjaar tot eind augustus vaak struikelt over de drommen toeristen, is de stad in januari en februari echt nog van de Romeinen. Natuurlijk zijn er toeristen, maar je hoort om je heen vooral veel Italiaans en het kan je zomaar gebeuren dat je in één keer door kunt lopen bij de ingang van beroemde musea en bezienswaardigheden.

De uitnodiging voor deze fijne ontdekkingstocht door winters Rome kwam van The Beehive, een charmant en eco-vriendelijk hostel/hotel midden in de stad, een paar straten wandelen vanaf station Termini.

Beehive-Rome 2

The Beehive wordt gerund door Linda en Steve, een Amerikaans stel dat inmiddels moeiteloos voor een Italiaans koppel door kan gaan. In 1999 volgden ze hun hart en kwamen vanuit Los Angeles met niet veel meer dan hun twee katten naar Rome, om The Beehive te openen. De filosofie was simpel: het moest een plek worden waar de persoonlijke waarden van Linda en Steve naar voren komen. Dat betekent dat het niet alleen zo milieuvriendelijk mogelijk is, maar ook dat je kunt genieten van een grenzeloze gastvrijheid en makkelijk in contact komt met anderen.

Beehive-Rome 3

Sinds die opening in 1999 is The Beehive verhuisd naar een mooier, nieuw pand vlak bij Termini, aan de Via Maghera 8. Linda en Steve hebben inmiddels drie  dochters en wonen zelf in Orvieto, even ten noorden van Rome. Natuurlijk kom je ze bij The Beehive nog steeds vaak tegen – het is immers niet alleen een hotel en hostel waar toeristen verblijven, maar ook en vooral een fijne ontmoetingsplek en een thuis midden in Rome.

Beehive-Rome 4

Wie met een krap budget reist, kan voor weinig geld terecht op de slaapzalen van The Beehive, maar er zijn ook tweepersoonskamers met een eigen badkamer beschikbaar. Wij kregen van Linda en Steve een plekje in de ‘sweets’, de suites die zich om de hoek van de straat in een apart palazzo bevinden. Hier voelden we ons binnen no time helemaal thuis dankzij de stijlvolle inrichting, het fijne balkonnetje met zitje en de gezellige gezamenlijke keuken die je deelt met de andere ‘sweets’.

Beehive-Rome 7IMG_2147 Beehive-Rome 6

De fijnste plek is echter de lounge in het souterrain van het hoofdgebouw van The Beehive. Hier bevindt zich het café, waar je ’s ochtends van een biologisch ontbijtje geniet (met een menukaart vol on-Italiaanse maar lekkere ontbijtjes als yoghurt met granola, havermoutpap en gebakken eitjes met toast), maar ook de lounge annex werkplek, waar je kunt neerploffen op de bank met een drankje of even kan werken op je laptop of tablet.

Beehive-Rome 5

De lounge is vooral een ontmoetingsplek. Niet voor niets organiseren Linda en Steve er aperitivi, boekpresentaties, lezingen en, een keer per maand, een story telling night. Wij mochten zo’n verhalenavond meemaken en werden blij verrast. Er kwamen maar liefst vijf vertellers op de kruk zitten, die elk een bijzonder, grappig, vreemd of ronduit prachtig verhaal te vertellen hadden rondom het thema liefde. In de zomer worden de story telling nights overigens gehouden in de gezellige tuin van The Beehive – eveneens een sfeervolle plek.

The Beehive is niet alleen een thuis in Rome, het is ook een fijne en centraal gelegen accommodatie vanwaar je gemakkelijk naar het centrum van de stad kunt lopen. Ook kun je vlakbij, op Termini, op zowel metrolijn A als B stappen, evenals op een heel netwerk aan bussen en treinen. De ideale uitvalsbasis dus om Rome en omgeving te ontdekken!

Ook logeren bij The Beehive? Op TheBeehive.com vind je alle informatie over de verschillende slaapzalen, ‘sweets’ en meer.

Extra korting tijdens de winterperiode
Als je bij het boeken de code blogciaotuttiWIR gebruikt, profiteer je van 10% korting op je verblijf bij The Beehive (geldig van 1 november tot en met 28 februari, met uitzondering van 31 december en 1 januari).

The-Beehive-Rome

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *