Home » Reizen door Italië » Rome » Street art – Rome als openluchtmuseum
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Street art – Rome als openluchtmuseum

Rome was altijd al één groot openluchtmuseum, maar dankzij het werk van honderden straatkunstenaars is er nóg meer kunst te bewonderen als je door de straten van Rome wandelt.

bambino-redentore Tor Marancia

In de hele stad zijn muren, gebouwen en soms zelfs hele wijken onder handen genomen door bekende en minder bekende kunstenaars. In totaal zijn er meer dan driehonderd werken te zien, in 150 straten in dertig verschillende wijken.

Danilo Pistone, in arte Neve, Gli occhi colorati dei bambini Dorothy-Circus-Gallery-Via-dei-Pettinari-76-Centro-Storico-Mr.Klevra Sam3-Via-Prenestina-715_630 Zilda-Salo-via-di-porta-portese

Het gaat grotendeels om de bij toeristen iets minder bekende wijken, zoals Garbatella en Tor Marancia, Salario en San Lorenzo, Testaccio, Pigneto en Tor Bella Monaca. Op de recent gelanceerde Rome Street Art Map zijn ze allemaal vermeld, inclusief de straatnamen waar al het moois te vinden is.

Street-Art-Rome-map

Onder anderen Blu, Alice Pasquini, Lucamaleonte en Agostino Iacurci hebben de straten van Rome extra kleur gegeven. Een voorproefje:

appiano appiano-2 diamond-Tor Marancia esodati_MauPal_progetto-M.U.Ro_Quadraro_via-dei-quintili Etam-Cru-Torpignattara_630 gattovia-serbelloni Jef-Aerosol-Via-Serbelloni_630 Jerico-Tor-Marancia-644x1145 Mister-Klevra-Tor-Marancia-644x1145 Sam3-Via-Prenestina-715_630 Street-Art-Via-Casilina-Alice-Pasquinifoto’s: TurismoRoma.it

Ontdek meer Romeinse street art in

Quadraro & Tuscolano
Rebibbia & San Basilio
Tor Bella Monaca, Borghesiana & Tor Vergata
Pigneto & Torpignattara
Ostiense & Tor Marancia
Salario & San Lorenzo
Trullo & Magliana
Testaccio & centro storico
Serpentara, Tufello & Val Melaina
Laurentino
Ottavia & Balduina
Foro Italico, Olgiata & Isola Farnese
Ostia, Dragona, Casal Bernocchi & Acilia

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *