Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Quodlibet – kleurrijke bed&breakfast in Rome

Na ruim twee volle dagen door Rome wandelen hadden onze voeten gisteren een beetje rust nodig. Er wacht dit weekend immers nog een vol programma, voor de laatste verhalen, de laatste foto’s en de laatste culinaire traktaties. We bleven daarom in de buurt van Quodlibet, de bed&breakfast waar we de afgelopen twee nachten hebben geslapen, vlak bij het Vaticaan.

Hoewel Quodlibet letterlijk ‘mengelmoes, allegaartje’ betekent, is de bed & breakfast van schoonbroers Gianluca en Agostino een meer dan heerlijk geheel. Op de vierde verdieping van een prachtig palazzo (wees gerust, er is een lift) vind je een aantal kleurrijke kamers, allemaal anders ingericht maar allemaal van alle gemakken voorzien en heerlijk licht, ruim en schoon.

Estate – zomers slapen in Rome

Wij verbleven in kamer Estate (zomer) met vrolijk gekleurde gordijnen, een zonnig gele muur, felgekleurde strandhuisjes boven ons bed en – heel leuk voor ons Nederlanders – een hoofdeinde in de kleuren rood-wit-blauw. Elke ochtend scheen de zon heerlijk naar binnen, door het open raam hoorden we vogels, een trammetje en zo af en toe een Romeinse uitroep.

Quod-Libet-kamer

Ontbijt op je kamer

Vanaf half negen serveerde Gianluca het ontbijt – heel luxe op onze kamer – met te veel om op te noemen, laat staan op te eten. Vers brood, heerlijk geurende croissantjes (naast het palazzo van Quodlibet zit een schitterende pasticceria die vierentwintig uur per dag open is, zeven dagen per week), zoet en hartig beleg, versgekookte eitjes, sinaasappelsap, koffie, thee, fruit, yoghurt…

Quod-Libet-ontbijt

Een ware traktatie en een goede basis voor een ontdekkingstocht door de wijk Prati, net ten noorden van het Vaticaan, met veel barretjes en restaurants waar vooral veel locals komen. Gianluca en Agostino gaven ons fijne tips voor traditionele trattoria’s in de buurt.

Een beetje als thuis

Eigenlijk wilden we dan ook niet meer weg. Met de metro waren we in no time op Piazza del Popolo, we konden elke avond al terug wandelend nog even genieten van de mooi verlichte koepel van de Sint-Pieter en we verheugden ons bij het wakker worden al op alle lekkers van het ontbijt.

We gaan dan ook zeker een keertje terug binnenkort, om wat langer te kunnen genieten van de gastvrijheid van Gianluca en Agostino – en van hun kleurrijke zomerse kamer die na twee dagen al een beetje als thuis voelt.

Quod Libet-logo

Ook slapen bij Quodlibet?

De bed&breakfast van Gianluca en Agostino ligt aan de Via Barletta 29, vlak bij het metrostation Ottaviano-San Pietro en bij het Vaticaan. Via deze link boek je je verblijf bij deze kleurrijke B&B.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Goed geregeld Sas! 😉

  2. Wat een fleurige kamers! Daar word je vast heel vrolijk wakker!
    En zoals ik lees met een heerlijk ontbijt! Dan kan de dag niet meer stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *