Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Op de koffie bij Antonio Canova in Rome

Rome telt veel bijzondere koffiebarretjes en authentieke cafés. De een heeft een eeuwenlange geschiedenis en kan zich beroepen op veel bekende stamgasten, vaak uit de wereld van film en literatuur, de ander brandt zijn eigen koffie, weer een ander biedt een spectaculair uitzicht.

Het meest bijzonder is misschien wel het café dat zich bevindt in een oud atelier van beeldhouwer Antonio Canova, dat hij na zijn dood naliet aan zijn leerling Tadolini. Je drinkt hier koffie (of iets anders natuurlijk) tussen de beelden die Canova en Tadolini maakten.

Prachtige borstbeelden, ruiters te paard, leeuwen, heiligen, goden, engelen en zelfs een heus paard kijken op je neer. Achterin kun je nog een kijkje nemen in de werkplaats zoals die er ooit uitgezien moet hebben. Het ruikt zelfs nog een beetje naar vroeger, en je ziet Canova en Tadolini als het ware over een nog onaf godinnenhoofd gebogen staan.

Je vindt Caffè Canova Tadolini aan de Via del Babuino 150 (tussen Piazza del Popolo en de Spaanse Trappen). Via de website breng je alvast een virtueel bezoek aan dit prachtige atelier.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Dit is inderdaad zo’n indrukwekkend café! En je schijnt er ook heerlijk te kunnen eten 🙂

  2. het lijkt me wel een aparte gewaarwording om tussen al die beelden van je kopje koffie te genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *