Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Monte Mario – de heuvel met het meest romantische uitzicht van Rome

Monte-Mario-Rome (3)

‘Vanaf hier kan men de zeven heuvelen van Rome zien,’ zo schreef de Romeinse dichter Martialis al in de eerste eeuw. Dat klopt nog altijd – maar ondanks het prachtige panorama is het hoogste uitkijkpunt van de stad niet zo bekend bij toeristen.

Gelukkig weten de Romeinen zelf deze plek wel te vinden – en na het lezen van deze blog kunnen ook jullie erheen om volop te genieten van het meest romantische uitzicht van Rome.

Monte-Mario-Rome (4) Monte-Mario-Rome (7)

De top van de Monte Mario is namelijk een populaire verzamelplek van verliefde stelletjes. Zij gaan graag naar het romantische uitzichtpunt van het Parco di Villa Mellini, boven op de Monte Mario. In het park vind je tegenwoordig het Osservatorio Astronomico e Meteorologico en een kleine bar met terras.

Monte-Mario-Rome (5) Monte-Mario-Rome (9)

Bewonder samen het heerlijke Rome dat aan je voeten ligt, met alle kerken, koepels, torens en herkenbare monumenten, en de Tiber in de diepte – en neem de tijd voor een romantische zoen aan de Vialetto degli Innamorati, de ‘Weg van de Verliefden’.

Monte-Mario-Rome (1) Monte-Mario-Rome (11) Monte-Mario-Rome (12)

Om het Parco di Villa Mellini en het uitzichtpunt te bereiken, kun je het beste vanaf Piazzale Clodio een taxi nemen. Lopen is zeker niet aan te bevelen, maar een Fiat500 of een Vespa huren om er samen naartoe te toeren, kan natuurlijk wel!

Monte-Mario-Rome (6) Monte-Mario-Rome (8)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Je kan ook bij Via Gomenizza 81 naar binnen. Ongeveer 254 treden omhoog en nog wat lopen en dan ben je er ook. Let op, je moet voorlangs de “Corpo Forestale” (de kant waar devlaggen hangen) ik wilde via een paadje via de andere kant terug maar dat was afgesloten helaas. (Sept. 2016)

    De treden kunnen overigens glad zijn als het regent of net heeft geregend, hou daar rekening mee!

    Zie http://imgur.com/Z3t3wAW hoe je min of meer moet lopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *