Download gratis de Ciao tutti app

Het joodse getto en de mooiste vroeg-christelijke kerken van Rome

Alle wegen leiden naar Rome, maar er zijn ook een heleboel wegen ín Rome die je naar bijzondere plekken in de stad voeren. Met onze City Walks wijzen we je graag de weg naar de wat onbekendere delen van de stad.

Vandaag presenteren we twee nieuwe routes door Rome: allereerst een wandeling door het voormalige joodse getto, met onder meer de Schildpaddenfontein, de synagoge en het Tibereiland.

joodse-getto-Rome (1) joodse-getto-Rome (2)

Ook maakten we een wandeling langs de mooiste vroeg-christelijke kerken, met de prachtige San Clemente, de Santo Stefano Rotondo, de San Giovanni in Laterano en de ‘verstopte’ Santi Quattro Coronati.

Sant-Stefano-Rotondo-Rome Sant-Stefano-Rotondo-Rome-2

Twee mooie routes die je buiten de gebaande paden leiden en prachtige stukjes Rome laten zien!

Ciao-tutti-City-Walk-Rome-getto-Tibereiland-2 joodse-getto-Rome (3)

Het oude getto en het Tibereiland
Wandel met ons mee door een prachtig, maar niet zo bekend stukje Rome: het voormalige getto, ingeklemd tussen het Largo di Torre Argentina en de Tiber. We laten je kennismaken met de geschiedenis van deze unieke plek, met de mooiste fontein van Rome, de schitterende synagoge, de heerlijkste restaurantjes met Romeins-joodse specialiteiten en het ‘schip in de Tiber’.

Ciao-tutti-City-Walk-Rome-getto-Tibereiland

Download Rome – Het oude getto en het Tibereiland voor € 3,99

De mooiste vroeg-christelijke kerken in Rome
De vierde eeuw markeert een van de meest fascinerende periodes van de klassieke oudheid. Rome onderging in deze eeuw een ongekende metamorfose. Tot die tijd was Rome een stad waar meerdere religies hun thuis hadden.

De heidense tempels herbergden vaak kolossale beelden van Romeinse goden en keizers. Maar in deze eeuw werden de oude goden en keizers letterlijk van hun sokkel gestoten (of gesmolten). Rome werd het centrum van de paus en van nieuwe bouwwerken, waar het kruis regeerde. Er werden steeds minder offers gebracht aan de heidense goden en langzaamaan stierven zij een stille dood. Van een klein, verstoten geloof ontwikkelde het christendom zich binnen enkele decennia tot de meest dominante religie. Eén persoon zal hierdoor voor altijd in ons geheugen gegrift staan: keizer Constantijn de Grote.

Constantijn-Rome (1)San-Clemente-Rome Santi-Quattro-Coronati-Rome

Ervaar in de Santo Stefano Rotondo, de San Clemente, de San Giovanni in Laterano, het baptisterium van keizer Contantijn en de Santi Quattro Coronati het bijzondere gevoel dat nog altijd heerst op de eerste plekken die als christelijk godshuis werden gebruikt of gebouwd. In sommige kerken ben je met velen; in andere ben je meestal alleen en ervaar je echt een stukje stilte en verdieping.
 Ciao-tutti-City-Walk-Rome-vroeg-christelijke-kerken

Download De mooiste vroeg-christelijke kerken voor € 3,99

Buon divertimento!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *