Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Bijzonder bezoek Nero’s Gouden Huis (Domus Aurea) in Rome

Op zoek naar een unieke plek in Rome? Bezoek dan een van de meest bijzondere opgravingen in het hart van historisch Rome: de Domus Aurea, het Gouden Huis, van keizer Nero. Een absolute must see voor Romereizigers op zoek naar een bijzondere ervaring.

Domus-Aurea-Rome-Gouden-Huis-Nero (1)

Rondom Nero’s Gouden Huis – bezoek de archeologische opgraving Domus Aurea
Vlak bij de plek waar nu het Colosseum staat, bouwde keizer Nero zijn enorme paleis. Het werd het fraaiste, rijkste en opzienbarendste paleis van Rome, dat al gauw de bijnaam Domus Aurea, ‘Gouden Huis’ kreeg. Nero bouwde het paleis puur en alleen om zijn vrije tijd zo prettig mogelijk te kunnen doorbrengen. Hij heeft echter niet van zijn paradijs kunnen genieten; hij werd vermoord voordat het paleis was voltooid.

Nero’s opvolgers bedekten het paleis daarna met aarde en puin. Mede dankzij hen kun je je vandaag de dag nog een goed idee vormen van de prachtige inrichting. Tijdens dit exclusieve bezoek aan de archeologische opgravingen hoor je de interessante verhalen over Nero en zijn opvolgers en bezoek je met een Engelstalige archeoloog de ondergronds uitgegraven zalen. 

Domus-Aurea-Rome-Gouden-Huis-Nero (2) Domus-Aurea-Rome-Gouden-Huis-Nero (3) Domus-Aurea-Rome-Gouden-Huis-Nero (4)

Zelf op (virtuele) ontdekkingstocht door het paleis van Nero? Je kunt elke zaterdag en zondag terecht voor een rondleiding. Kijk voor tickets op de website van Coopculture!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *