Ga op pad met onze City Walks!

Trani in 20 foto’s

Trani staat ook wel bekend als de ‘parel van Puglia’. De meest in het oog springende bezienswaardigheid van de stad is zonder twijfel de prachtige kathedraal.

Trani-panoramaTrani

Deze kerk is dé grote eye catcher. Tegen de achtergrond van een helderblauwe zee is het zicht op de kathedraal in zijn geheel – en op de vele details – een prachtig plaatje.

Het verhaal gaat dat een jonge en vrome Griekse pelgrim, Nicola, ooit per ongeluk in Trani gestrand was en er ook stierf. Hij werd als heilige vereerd en aan het einde van de elfde eeuw werd er, bovenop de overblijfselen van de oude basiliek gewijd aan Maria, een kathedraal gebouwd om zijn relieken te bewaren.

Trani-kathedraal (1) Trani-kathedraal (2) Trani-kathedraal-detail (2) Trani-kathedraal-detail (4) Trani-kathedraal-detail (5)Trani-2 Trani-3

Een lokale kunstenaar creëerde een prachtige bronzen deur voor de kathedraal, die tegenwoordig binnen in de kerk staat opgesteld.

Trani-kathedraal-detail (1) Trani-kathedraal-detail (3)

Ook de rest van het centrum van deze kustplaats ademt een fijne en charmante sfeer. Je kunt er wandelen over de boulevards of de witte jachten en pittoreske vissersboten bewonderen in de haven, maar ook het oude centrum is de moeite waard, met z’n middeleeuwse kerken en elegante palazzi van weleer.

Trani-1 Trani-haven (1) Trani-haven (2) Trani-haven (3) Trani-haven (4)San-Giacomo-Trani Trani-kasteel Trani-palazzo Trani-zee

 

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *