Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Droom jij van een huis in Zuid-Italië?

Op zoek naar een droomhuis in Puglia? Hans Smit van Huis In Zuid-Italië helpt je daar graag bij. Hij werkt samen met een gerenommeerde Italiaanse architect en een degelijke bouwondernemer uit de streek.

Samen hebben ze de mooiste villa’s gerealiseerd, met oog voor detail en een buitengewoon hoge kwaliteit. We laten je graag kennismaken met Hans en met Huis in Zuid-Italië.

La bella Puglia

Vanaf het schiereiland Gargano steken witte kliffen ver uit in de zee, die nu eens smaragdgroen, dan weer azuurblauw kleurt. Sporen van het Byzantijnse rijk worden in de hele hak van de laars afgewisseld met invloeden uit het klassieke verleden, de Arabische cultuur en, in het uiterste zuiden, de overdadige barocco leccese.

Tremiti-Puglia

Fotogenieke witgekalkte huisjes met conische daken toveren het achterland van Bari om tot een sprookjesbos. Hier en daar schuilen eeuwenoude pelgrimsoorden en mystieke grotten. Elke plaats heeft een klinkende bijnaam, zoals ‘het Florence van het zuiden’ (Lecce), ‘la città bianca’ (‘de witte stad’, Ostuni) en ‘Finis Terrae’ (‘het einde van de wereld’, Santa Maria di Leuca).

Ostuni-PugliaOstuni

Puglia streelt het oog en beroert de ziel. De zon schijnt er een groot deel van het jaar – en dat is geen straf als je de meer dan achthonderd kilometer lange kust wil verkennen. Tel daarbij op dat de inwoners ontzettend aardig en gastvrij zijn en dat je er ook culinair gezien voortreffelijk kunt genieten en je wil dit zomerse zuiden nooit meer achter je laten…

Riserva-di-Torre-Guerceto-Puglia (3)

Een eigen huis in Puglia

Dat is ook de ervaring van Hans Smit, die zijn hart verloor aan Puglia. Hij verkende elk hoekje van de hak van de laars en besloot andere Nederlanders te helpen om rondom Ostuni, zijn favoriete plek in Puglia, hun droomhuis te bouwen.

Voor Huis in Zuid-Italië werkt hij samen met een gerenommeerde Italiaanse architect en een degelijke bouwondernemer uit de streek. Samen heeft dit drietal al de mooiste villa’s gerealiseerd, met oog voor detail en een buitengewoon hoge kwaliteit.

Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (1) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (8) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (11) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (17)

Hans: ‘Ons team bestaat deels uit Nederlanders die in de regio hebben gewoond of er zeer goed bekend zijn en deels uit Italianen die in de streek geworteld zijn. Daardoor hebben we een uitgebreid netwerk en zijn we altijd goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de lokale huizenmarkt. Zo kunnen we iedereen die droomt van een huis in de omgeving van Ostuni in contact brengen met landeigenaren die ruime, betaalbare percelen met bouwgrond aanbieden.’

Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (3) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (4) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (6)

Aantrekkelijke investering

Hans: ‘Op dit moment is het namelijk zeer aantrekkelijk te investeren in nieuwbouw in Puglia. De grondprijzen zijn laag, de bouwkosten zijn laag – zeker vergeleken bij andere regio’s in Italië – en de mogelijk opbrengsten uit verhuur zijn hoog, vanwege de opkomst van Puglia als vakantiebestemming.

De totale bouwkosten voor een huis in Puglia bedragen, afhankelijk van je wensen en de gekozen materialen, tussen de 220.000 en 240.000 euro, inclusief sanitair, keuken (excl. apparatuur), een zwembad en de volledige inrichting van het terrein. Ook niet onbelangrijk: de projecten worden op tijd en binnen het afgesproken budget opgeleverd.

Maar we doen meer dan zomaar bouwgrond en een huis verkopen. We bieden tal van aanvullende diensten op maat, van oriëntatie binnen de regio tot juridisch en financieel advies (van een Nederlands-Italiaanse jurist), van het beheer van je tweede huis tot ondersteuning bij mogelijke verhuur.’

Ware droomhuizen

Qua architectuur proberen Hans en zijn team een elegante brug te slaan tussen Puglia’s rijke verleden en de eigentijdse wensen die voor een tweede huis onmisbaar zijn. Dat stralen de droomhuizen die al door het team van Huis in Zuid-Italië gerealiseerd zijn stuk voor stuk uit:

Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (5) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (7) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (15)

Hans: ‘De projecten die door de architect en bouwondernemer waarmee wij samenwerken reeds zijn gerealiseerd, kenmerken zich door de bijzondere locatie, de ruime percelen, de bijzondere afwerking, de frisse eigentijdse uitstraling en de gunstige prijs.

Al toerend door de omgeving van Ostuni, zie je de prachtigste huizen verrijzen. Vooral voor Britten en Belgen is dit stukje van Puglia de populairste streek in Italië om een tweede huis te kopen. Niet vreemd als je weet dat deze regio erg in de lift zit als toeristische bestemming, terwijl het wegblijft van het massatoerisme. Ook voor Nederlanders dus een ideale plek!’

Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (12) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (14) Huis-in-Zuid-Italië-Puglia (16)

De charme van Ostuni

Hans: ‘Puglia is bovendien culinair en cultureel gezien een van de meest interessante en gevarieerde streken van Italië. En Ostuni is écht een pareltje.

Het witte stadje is bekend om het oogverblindende effect van de witgekalkte huizen, met rondom eeuwenoude olijfboomgaarden en de zee aan de horizon. De kubusvormige witte huizen liggen opeengepakt in de smalle steegjes met soms adembenemende doorkijkjes op zee.

Naast een wirwar van eeuwenoude charmante straatjes, vind je in Ostuni ook een keur aan leuke winkeltjes en stijlvolle bars, pizzeria’s en restaurantjes waar je hartelijk ontvangen wordt en lekker kunt genieten van lokale specialiteiten.’

Ostuni-Piazza-Liberta (2) Ostuni-steegjes (10) Ostuni-steegjes (1)

Klinkt dat als een droom die je graag tot de jouwe maakt, met een eigen huis in de buurt van dit sprookjesachtige stadje? Kijk dan eens op de website van Huis in Zuid-Italië om te zien hoe de aankoop van een tweede huis in Puglia precies in zijn werk gaat.

Voor een kijkje achter de schermen, zonnig nieuws uit Puglia en foto’s van reeds gerealiseerde huizen, droom je vast weg op de Facebookpagina. Voor vragen of een vrijblijvende kennismaking kun je contact opnemen met Huis in Zuid-Italië via info@huisinzuiditalie.com of via 0031-(0)622517528.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Ik zou graag meer info wensen.inzake nieuwbouw puglia

  2. Ciao Saskia,
    dan kun je contact opnemen met Hans – alle details (telefoonnummer, mailadres) staan in het artikel vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *