Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Campo dei Miracoli – een wereld vol wonderen in Pisa

Wie Pisa bezoekt, kan niet om de Torre Pendente, Scheve Toren, heen. Maar hoe bijzonder deze toren ook is, op het Piazza dei Miracoli, het Plein der Wonderen, vind je nog veel meer moois. Wij gaan het straks live bekijken, na onze aankomst in Pisa, voor jullie alvast een virtueel verhaal over deze wereld vol wonderen – en een unieke kijk vanaf de Scheve Toren:

Pisa, Duomo visto dalla Torre Pendente (by Massimo Lenzo)Pisa, Torre pendente, cella campanaria (by Massimo Lenzo)foto’s: Massimo Lenzo

Aan het andere uiteinde van het Veld der Wonderen staat het Battistero, de doopkapel. Met een omtrek van ruim 107 meter is dit de grootste doopkapel van heel Italië. Wanneer je het beeld van Johannes de Doper op de top meerekent, is de doopkapel zelfs een klein stukje hoger dan de scheve toren. Hoewel deze Johannes vanaf de grond vrij klein lijkt, is hij in werkelijkheid 3,3 meter hoog!

Het allermooist – mooier nog dan de Scheve Toren – is het Campo Santo, de begraafplaats. Het kerkhof is een verstilde ode aan de doden. Het dankt zijn naam aan de scheepslading heilige aarde van Golgotha, die hier in de twaalfde eeuw gestort zou zijn. Daardoor zouden de lichamen die hier werden begraven binnen een etmaal vergaan, waarna er nog slechts een skelet restte. Toch verkozen veel Pisanen ervoor zich te laten begraven in marmeren sarcofagen of tombes, waarvan er nog een groot aantal te zien is.

Het Campo Santo is vooral beroemd vanwege de schitterende fresco’s die de wanden van de galerijen sieren. Hoewel de fresco’s ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd zijn geraakt, geven ze nog steeds een goede indruk van de pracht en praal die ze ooit moeten hebben uitgestraald. Beroemd is vooral het veertiende-eeuwse fresco Triomf van de dood, dat geschilderd is door iemand met de schitterende naam Buonamico Buffalmacco.

Buonamico_Buffalmacco_001

De tekeningen die gebruikt werden om de fresco’s op de muren aan te brengen, zijn te zien in het Museo delle Sinopie, dat eveneens aan het Piazza dei Miracoli ligt. Leuk om de verschillen tussen deze tekeningen en de uiteindelijke fresco’s op te sporen!

Pisa, Torre pendente, Duomo e Battistero visti da nord (by Massimo Lenzo)foto: Massimo Lenzo

Ontdek meer moois in Pisa

Laat je verrassen door deze vroegere Toscaanse havenstad en ontdek de charme van Pisa tijdens onze City Walk, met een unieke wandeling door de stad, met culturele en culinaire hoogtepunten:

Download Pisa – stad vol wonderen

Elke Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

De leukste tips voor een vakantie in Toscane met kinderen

Ga je met kinderen op vakantie naar Toscane? In ons kleurrijke e-book Toscane met kinderen delen we in bijna duizend pagina’s al onze tips voor een onvergetelijke tijd vol bijzondere uitstapjes.

Zo kun je dino’s en dolfijnen spotten en waan je je even een ridder of jonkvrouw of juist een Toscaanse Harry Potter. Je ontmoet bijzondere dieren, treedt in de voetsporen van Leonardo da Vinci, ontdekt Michelangelo’s geheime tekening in Florence en eet een gelato bij een heuse ijskampioen. En wil je op safari in de stad? Zowel in Florence als in Siena ontmoet je bijzondere dieren op onverwachte plekken.

Liever naar een pret- of waterpark? Ook dat kan in Toscane! Voor kleine avonturiers zijn er ook veel klim- en avonturenparken en er is zelfs een hangbrug waar menig volwassene nog kippenvel van krijgt…

Musea saai? Niet als je er allemaal selfies mag maken of de wereld op z’n kop kunt zetten! Voor wie toch liever buiten is, tippen we een spannende truffelzoektocht, fijne fietstochten, schitterende stranden waar je de mooiste zandkastelen kunt bouwen en een rondvaart waarmee je je even in Venetië waant…

Dit kleurrijke e-book bevat éxtra veel foto’s, zodat ook de kinderen kunnen meekijken en meekiezen. Buon viaggio!

Bestel Toscane met kinderen 

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone en/of tablet) van alle moois in je Special genieten.

Geniet van alle voorpret en buon viaggio!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *